04 / 05 / 2024

buzlanmayan asfalt projesi

buzlanmayan asfalt projesi

Koç Üniversitesi Tüpraş Enerji Merkezi donmayan asfalt projesi üzerinde çalışıyor. Donmayan asfalt projesi ile yüzeyde buzlanmanın engellenmesi ve geciktirilmesi ile tuz uygulama ihtiyacının ortadan kaldırılması amaçlanıyor...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Ordu Büyükşehir'den 304 kilometre asfalt!

Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimlerde tek seferde yapılan ve Türkiye’nin en büyük sıcak asfalt yol ihalesi olan “752 Km’lik Sıcak Asfalt Yol Projesi” aralıksız devam ediyor.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Mersin Demokrasi Kavşağı’na ilk asfalt döküldü!

Mersin’in ikinci bat-çık projesi olan ve geçtiğimiz günlerde ilk kirişleri yerleştirilen Demokrasi Kavşağı’nda kuzey-doğu yan yol kavşağının ilk asfaltı dökülüp, bordür çalışmalarına başlandı.

Hatay Kavaslı Battı-Çıktı Projesi gün sayıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Battı-Çıktı Projesi’nde gerçekleştirilen asfalt çalışmalarına yerinde inceledi.

Ordu Sıcak Asfalt Yol projesinde çalışmalar devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında yaşanan sel afeti ve darbe girişimine rağmen 752 Km Sıcak Asfalt Yol Projesi’nin çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için günde 25 bin ton asfalt üretiliyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bu köprü ile bağlantılı Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde, 1 adet Benninghoven ECO 3000 ve 2 adet Benninghoven ECO 4000 model asfalt plenti hizmet veriyor.

Ordu'daki 752 kilometrelik asfalt çalışması tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,752 km'lik Sıcak Asfalt Yol Projesi'yle birlikte vatandaşlarının yüzünü güldürüyor.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "2017 yılının sonu kadar bin 300 km'lik sıcak asfalt dökümünü gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Buzlanmayı önleyen iletken asfalt projesi geliştirildi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde bir grup öğretim üyesi ve öğrenciden oluşan ekip, elektrik akımı ileten asfalt üretti. AKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri desteğiyle başlatılan proje 2 yılda tamamlandı.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

Kahramanmaraş Asfalt Plent Tesisi projesinin toplantısı 1 Aralık'ta!

Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesi'nde yer alan Asfalt Plent Tesisi Projesi'nin ÇED toplantısı 1 Aralık 2015 günü saat 15:00'da yapılacak.

Trabzon'da DOKAP Yeşil Yol Projesi için 67 milyon TL harcanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu yıl içerisinde asfalt, beton yol, bakım ve onarım ile DOKAP Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon genelinde yolların betonlanmasına ve asfaltlanmasına yaklaşık 67 milyon TL harcamayı planlıyor.

Sakarya Yeni Bulvar Projesi’nde sona gelindi!

Yeni Bulvar Projesi’nde asfalt çalışmasının başlatıldığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrimiz ulaşım geleceği açısından önemli bir projede daha çalışmalarımız kısa süre içerisinde tamamlanacak. Hayırlı olsun” dedi.

buzlanmayan asfalt projesi Haberi

buzlanmayan asfalt projesi


Türkiye'nin özel sektör destekli ilk enerji merkezi Koç Üniversitesi Tüpraş Enerji Merkezi (KUTEM) Direktörü Prof. Dr. Can Erkey, donmayan asfalt projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Asfalt yüzeyde buzlanmanın engellenmesi ve geciktirilmesi için geliştirilen bu yöntemin uzun vadede yüzeye tuz uygulama ihtiyacını ortadan kaldırması, çevre ve insan sağlığına zararlı etkilerinin olmaması ve ekonomik olması düşünülmektedir" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erkey, Merkezin donmayan asfalt projesiyle ilgili şunları söyledi:


"Donmayan asfalt projesi, asfalt yüzeyinde donmayı engellemek veya geciktirebilmek amacıyla geliştirilen, asfalt ile uyumlu, tuzu hapseden ve bu tuzun kontrollü salımını sağlayacak bir polimer kompozit tasarım projesidir. Polimer kompozit içerisine tuzun hapsedilmesi ve kontrollü salımı nano parçacıklar yardımıyla sağlanmaktadır. Asfalt içerisine karıştırılabilen bu kompozitten tuzun kontrollü salımı sayesinde asfalt yüzeyindeki suyun donma noktasını düşürmesi ve...