03 / 05 / 2024

by pass yolu ankara

by pass yolu ankara

Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner 2014 başlarında, ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. İki farklı güzergah varmış gibi gösteriliyor. Tek bir güzergah var. Kelime oyunu yapıyorlar...

Mar Yapı, Basın Ekspres Yolu'nun çehresini değiştirecek!

10 yıldır Güneşli bölgesinde projeler geliştiren Mar Yapı, Güneşli Basın Ekspres Yolu'nda G-Rotana ve G-Yoo Inspired by Starck projelerinin satışına devam ediyor.

Ahmet Vefik Alp'den Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak proje!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak Büyük Marmara Çemberi projesini ve Pendik-Yeşilköy By-Pass Yüzer Viadük projesini tanıttı.

Karşıyaka Stadı için belediyeye by-pass!

Stada başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, müteahhit firma ruhsat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. İşte sürecin ayrıntıları...

Sabuncubeli Tüneli 2018'in Ocak ayında tamamlanacak!

Evliya Çelebi'nin 'Korkunç Sabuncubeli' dediği geçidi by-pass edecek Sabuncubeli Geçidi'nin inşaatına yeniden başlanıyor. Binali Yıldırım'ın en önem verdiği projelerden biri olan tünelin çalışmaları aralıkta durmuştu.

Türk Akımı'nda görüşmeler donduruldu!

Ülkeyi by pass ederek doğalgazını Karadeniz'in altından geçirerek Türkiye topraklarından çıkacak Türk Akımı ile Avrupa'ya taşımayı planlayan Rusya'nın Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerde ilerleme sağlanamadı ve görüşmeler donduruldu.

Tarihi bölgelerdeki projeler nedeniyle gözler Topkapı Sarayı'na çevrildi!

Ataköy'deki tarihi Baruthane binasının bulunduğu alandaki inşaata izin vermeyen Koruma Kurulu, aynı alandaki '1 tescilli ağaç' nedeniyle yetki 'Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'na verilerek by-pass edildi. Tarihi bölgede şimdi 7 blok inşaat yükselecek.

2002 yılında Ortaköy'de trafik çilesi bitecekmiş!

2002 yılında inşa edilen Ulus bağlantı yolu ile Ortaköy'deki trafik yoğunluğu azalacakmış. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun girişimiyle inşa edilen bağlantı yolu ''by pass'' görevi üstlenecekmiş.

Park Inn by Radisson Otel'i açıldı!

Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Carlson Rezidor, ‘Park Inn’ markasını Türkiye’ye taşıdı. Basın Ekspress yolu üzerinde konumlanan ‘Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport’ oteli hizmete açıldı.

Recep Gürkan: Edirne py-pass kanalı bu yıl bitmeli!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karaağaç'a yapılması planlanan by-pass kanalının yapımını desteklediklerini belirterek, "By-pass kanalının en geç 2015 yılı içerisinde yapılmasını istiyoruz. " dedi.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

G-Yoo Inspired by Starck fiyat listesi!

G-Yoo Inspired by Starck fiyat listesi detayları haberimizde yer alıyor. Projede stüdyo, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor. Proje Güneşli Basın Ekspres Yolu üzerinde yükseliyor.

Adana Forum AVM için ruhsat tartışması yaşandı!

Çukurova Belediyesi'nin verdiği AVM inşaatı ruhsatını yargı kararıyla durduran Murat Çelik, eski başkanın bu kararı, meclisi by - pass edip bürokratik manevralar ile aldığını savundu.

by pass yolu ankara Haberi

by pass yolu ankara


Ankara 2038 Ulaşım Ana Planı’nın yakın takipçisi Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner, ODTÜ ile ilgili yeni bir tartışma yaratacak iddiaları gündeme taşıdı. Çalgüner, “Söz konusu plana göre,  2014 yılında ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. Böyle bir risk var” dedi. Çalgüner’e göre,  iki farklı güzergâhta yol varmış gibi kamuoyu yanıltılıyor. Oysa, tek bir güzergah var.  Yol güzergâhının tümü iki etap halinde yapılacak.  Ortada bir  ‘kelime oyunu’  yapılıyor.


‘Kelime oyunu ile ODTÜ’yü yol yapıyorlar’

Kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapılarak sanki iki farklı güzergâhta yol varmış gibi bir izlenim verildi. Aslında bu iki yol birbiriyle bağlantısını “Vişnelik” mevkiinde kuran tek yoldur. Tek güzergâhı var. Toplam yolun iki (2) etap hakinde yapılması düşünülüyor. Dolayısıyla yolun bütününe bakmak, varış ve bitiş noktaları ile değerlendirmek gerekir.


Gökçek,...