28 / 04 / 2024

cadde alışverişi kültürü

cadde alışverişi kültürü

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, gıda dışı perakendenin 10 yılda 2.5 kattan fazla büyüyerek 2013’te 75 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak, “Olmayan cadde alışverişi kültürünü AVM’ler kazandırdı" dedi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Kültür Bakanlığı’ndan personel alımı!  517 kişilik personelin departmanları açıklandı!

Kültür Bakanlığı, Temizlik, Büro ve Güvenlik Personeli pozisyonları için 527 kişilik aday arasından 49 yedek personel seçimi yaptı. Lisans, ön lisans ya da lise düzeyinde eğitimini tamamlamış kişiler arasından sözleşmeli personel alımı yapılacağı kısa süre önce duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan birçok kadro için personel alacak! Kadrolar bir bir belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görevlendirilecek adayların en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olması gerektiği duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sürpriz personel alımı! Birçok kadro için personel alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek adayların en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olması gerektiği öğrenildi.

Kültür Bakanlığı 60 KPSS puanıyla personel alıyor! İşte istenen şartlar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 60 KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı ilanı duyurdu. İşte detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları başladı! En az lise mezunu! Kültür ve Turizm Bakanlığı peş peşe açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları yapacağını duyurdu. En az liser mezunu olmak üzere toplamda 216 kişi alınacak. Hemen bakın! işte ayrıntılar...

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! KPSS'den 70 puan alan...

Kamu personeli alım ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü çeşitli kadrolara personel alacağını açıkladı. İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı onlarca personel alıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada 154 personel alacağını duyurdu. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da hayata geçireceği kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

cadde alışverişi kültürü Haberi

cadde alışverişi kültürü

Alışveriş merkezleri (AVM) ile ilgili tartışmanın bir muhatabı da markalar yani kiracılar. Markalar kimi zaman yüksek kiralardan kimi zaman keyfi uygulamalardan şikayet etti. Ancak, bu kadar büyümelerinde ve yurtdışına açılmalarında AVM’lerin payını kabul ediyorlar. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, markalar adına sorularımızı yanıtladı.


AVM yatırımlarının fazlalığına siz ne diyorsunuz?


-  Türkiye’nin son dönemlerde çok arttı ama bu talepten doğdu. Olmayan cadde alışverişi kültürünü AVM’ler kazandırdı. Gereğinden fazla yapıldığı olmuştur. Tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olmayınca ilgi görmüyor. 


Şehirlerde insanlara buluşma yeri yapmamak, onları AVM’lere mahkum etmek de yanlış değil mi?


-  Sadece AVM’lere değil, kötü her türlü yapıya tepki var. İnsanlar daha yeşil, dahi iyi dokularda yapılar istiyor tüm dünyada. Bu da doğaldır. Markalar olarak bizim arzumuz da İstanbul’la bütünleşmektir. 


Batan AVM’ler...