02 / 05 / 2024

Caddelerde kiralar pretij arayışı yüzünden arttı

Caddelerde kiralar pretij arayışı yüzünden arttı

İşlerini büyütmek için AVM'lere yönelen perakendeciler marka bilinirliklerini artırmak için ise caddeleri tercih ediyor. Özellikle uluslararası markalar ‘flag ship' adı verilen prestij mağazalarını caddelerde açıyor ve yerliler de onları takip ediyor.

Ünlü caddelerde kiralar düştü ama boş mağazalar arttı!

Durgun talep ve dövizle kira sadece alışveriş merkezlerini değil, en popüler caddeleri de vurdu.

Dünyadaki ana caddelerde kira fiyatları yüzde 35 arttı!

Perakendecilerin çoğu popüler alışveriş caddelerinden birinde prestij mağazası açmak için birbiriyle yarışıyor. Üstelik bu sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil. Cushman&Wakefield'ın raporuna göre dünyadaki ana caddelerde kiralar yüzde 35 arttı.

Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yapılacak bu zam ÜFE oranlarında oluyor. Peki, Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev kiraları neye göre artar?

Kiralamalarda yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, kanunda belirtilen kurallara uygun olmak şartı ile geçerli oluyor. Peki, ev kiraları neye göre artar?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

Eskişehirliler yüksek ev kiralarından şikayetçi!

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de halkın nabzını tuttu. İki üniversitenin olduğu kentte öğrenciler kiraların yüksek ve ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor..

Caddelerde kiralar prestij arayışı yüzünden arttı!

İşlerini büyütmek için AVM'lere yönelen perakendeciler marka bilinirliklerini artırmak için ise caddeleri tercih ediyor. Özellikle uluslararası markalar ‘flag ship' adı verilen prestij mağazalarını caddelerde açıyor ve yerliler de onları takip ediyor.

İşyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Peki, işyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayında açıklanan enflasyon oranlardan hangisi kira artış hesabında kullanılacak? 2015 Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

Kur artışı mağaza kiralarını nasıl etkiledi?

Bazı AVM'lerde yönetimlerle anlaşıp dolar kurunu sabitleyen markalar, sokaklarda aynı toleransı görmüyor. 1 yılda kur yüzde 27 yükselince, dükkanlârın yüzde 80'inin dolarla kiralandığı meşhur caddelerde boşluk oranı artıyor.

Caddelerde kiralar pretij arayışı yüzünden arttı Haberi

Caddelerde kiralar pretij arayışı yüzünden arttı

İşlerini büyütmek için AVM'lere yönelen perakendeciler marka bilinirliklerini artırmak için ise caddeleri tercih ediyor. Özellikle uluslararası markalar ‘flag ship' adı verilen prestij mağazalarını caddelerde açıyor ve yerliler de onları takip ediyor. Artan talep caddelerdeki kiraların son iki yılda yüzde 30'a yakın yükselmesine neden oldu. Bu yıl da yüzde 10 dolayında artış bekleniyor.


Türkiye'de son 10 yılda perakende sektörünün büyümesinde alışveriş merkezlerinin (AVM) rolü yadsınamaz. Markalar pazar paylarını ve iş hacimlerini AVM'ler sayesinde büyüttü. Bu durum bir dönem caddelerin geleceğinin sorgulanmasına bile neden olmuştu. Ancak bugün caddelerde mağaza açmak markalar için bir prestij meselesi haline gelmiş durumda. Pek çok perakendeci marka bilinirliğini artırmak ve sürdürülebilir kılmak için caddelere yöneliyor. Daha çok görünür olunması, AVM'lere göre daha az olmaları, açık hava farklılığı,...