17 / 05 / 2024

Çağdaş Kaya bina yıkımları

Çağdaş Kaya bina yıkımları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana için son derece önem taşıyan kentsel dönüşüm ve riskli bina yıkımı konusunu gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması nedeniyle bir bina tahliye edildi!

Gaziosmanpaşa’da temeli yeni atılan bir inşaatta yaşanan toprak kayması sebebiyle bir bina tahliye edildi...

Elazığ'da 24 bin 670, Malatya'da 10 bin 607 ağır hasarlı bina tespit edildi!

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da AFAD Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada, Elazığ'da 24 bin 670, Malatya'da 10 bin 607 ağır hasarlı bina tespit edildiğini söyledi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519'a ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında; "Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır" diye konuştu...

Elazığ’da 3 bin 200 ağır hasarlı bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Elazığ merkezli depreme için, “ Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900’e ulaşmış durumda dedi.

Gaziosmanpaşa'da boşaltılan binada inceleme!

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık'ta meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Gaziosmanpaşa'da boşaltılan 4 katlı bir bina, belediye ekipleri tarafından incelendi.

Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bina tahliye edildi!

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bir binada çatlaklar meydana geldi. Yıkım riski bulunan bina tahliye edildi.

Altınok Öz'den Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Çağdaş Kaya: 7 milyon yapı stoku yenilenmeli!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, yapılaşma hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kaya, yaklaşık 20 milyon yapı stokunun yaklaşık 7 milyonunun yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Milas'ta 40'a yakın bina tescilleniyor!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 40'a yakın bina tescilleniyor. Binaların tescillenmesi hususu düzenlenen toplantıda belirtildi.

Çağdaş Kaya: Depremlerden ders çıkarmadık!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, 17 Ağustos 1999’da Kocaeli’de meydana gelen ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremden ’hala ders çıkarılmadığını’ söyledi.

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

Çağdaş Kaya bina yıkımları Haberi

Çağdaş Kaya bina yıkımları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana için son derece önem taşıyan kentsel dönüşüm ve riskli bina yıkımı konusunu gündeme taşıdı.


Mayıs 2012’den bu yana yürürlükte olan kentsel dönüşüm yasası kapsamında, çok sayıda mahallenin ‘riskli alan’ ilan edildiğini ancak bir taraftan da kentsel dönüşüm kapsamına alınmayan bölgelerde parsel bazında yapılan ‘riskli bina’ çalışmalarına da başlandığını vurgulayan Kaya, “Düzensizlik içeren tüm bu çalışmalar çok önemli sorunları da beraberinde getirmektedir” dedi.


İMO Adana Şubesi’ne, konuyla ilgili sorularını ve sıkıntılarını aktaran, doğru bilgi ve çözüm önerileri arayan çok sayıda vatandaşın geldiğini ifade eden Kaya, “Sıkıntıların birebir tanığıyız. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, kentsel gelişimde zafiyetler yaratan bu durumu mesleki bilgilerimiz, Adana’nın ve...