04 / 05 / 2024

Çağlayan Adliye Sarayı rüzgar türbini

Çağlayan Adliye Sarayı rüzgar türbini

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun: "Asıl amacımız, böyle bir türbinin üretilebileceğini ve ülkemizde kullanılabileceğini göstermek" dedi.

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Vogue Çağlayan Evleri iletişim!

Toplam 190 bağımsız bölümden oluşan Vogue Çağlayan'da fiyat ve teslim tarihi henüz netleşmedi. Vogue Çağlayan projesi Adliye Sarayına yakın mesafede yer alıyor...

Vogue Çağlayan projesi geliyor! Yeni Proje!

İstanbul Avrupa Yakası Çağlayan Gürsel Mahallesi'nde inşa edilen Vogue Çağlayan projesi Adliye Sarayı'na yakın konumda yer alıyor. Projede detayların 6 ay içinde netleşmesi planlanıyor.

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ankara Adliye Sarayı yıkılacak!

Ankara Adliye Sarayı için yıkım kararı çıktı. Önümüzdeki aylarda yıkılacak Adliye Sarayı'nın yerine yenisi inşa edilecek.

Çorlu Adliye Sarayı Mayıs 2018'de tamamlanacak!

Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel Tekirdağ'da devam edenyatırım projelerini ziyaret etti. Yüksel, 100 dönüm üzerinde inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 18 ay içerisinde, Çorlu Adliye Sarayı'nın ise 2018 Mayıs'ta tamamlanacağını dile getirdi.

Gölcük Adliye Sarayı hizmete açıldı!

Kocaeli merkezinin gelişmesine ve genişlemesine büyük katkı sağlayacağı düşünülen ''Gölcük Adliye Sarayı'' hizmete açıldı.

Kahramanmaraş Elbistan Adliye Sarayı 2017'de açılacak!

20 milyon 83 bin TL’ye ihale edilen Elbistan Adliye Sarayı’ndaki inşaat çalışmaları hız kazandı. Bodrum ve zemin katı büyük oranda tamamlanan adliye sarayının 2017 yılı yazında hizmete açılacağı belirtiliyor.

Gebze Adliye Sarayı'nda sona gelindi!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Cephanelik bölgesinde 70 bin metrekare alan üzerine inşaatı devam eden yeni Adliye Sarayı'nın yapımında sona gelindi. Adliye sarayının önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Çağlayan Adalet Sarayı'nın otoparkı satılıyor!

Kapıcıoğlu İnşaat, İstanbul Çağlayan'da Adliye meydanında yer alan otoparkı satışa çıkardı. Avrupa standartlarının üzerinde olan, 5 katlı geniş araç kapasiteli otoparkın içinde mağazalar bulunuyor.

Bolu Yeni Adliye Sarayı'nda temel kazma çalışmaları sona yaklaştı!

İlk Kazması geçtiğimiz ay vurulan ve 2018 yılında tamamlanarak Bolu halkının hizmetine açılması beklenen Yeni Adliye Sarayının temel kazma çalışmalarında sona gelindi.

Of Adliye Sarayı projesinde sona gelindi!

Trabzon’un Of ilçesinde Hükümet Konağı binasında faaliyet gösteren Adliye Sarayı için yapılması planlanan yeni binayla ilgili somut gelişmeler yaşanmaya başladı. Of’a kazandırılacak yeni Adliye Sarayı’nın projesinde sona gelindi.

Çağlayan Adliye Sarayı rüzgar türbini Haberi

Çağlayan Adliye Sarayı rüzgar türbini

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına, elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgar türbini projesinin mimarı Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Asıl amacımız, böyle bir türbinin üretilebileceğini ve ülkemizde kullanılabileceğini göstermek, Ar-Ge çalışmalarına başlamak, ilerleyen süreçte geliştirmek, seri halde üretmek ve ülkemizdeki tüm çatılarda verimli bir şekilde kullanılabilir bir hale getirmektir" dedi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde, mali ve idari işlerden sorumlu cumhuriyet başsavcıvekilliği görevini yaptığı sırada İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısında rüzgar türbini kurdurma arayışlarına giren ve aklındaki bu projeyi, kurumlardan aldığı destekle hayata geçiren Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, projesiyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.


İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısının çok rüzgar aldığını 2012 yılında tespit ettiğini ve yurtdışında bu tip çatılarda rüzgar türbinlerinin kullanıldığını görünce burada kullanabileceğini düşündüğünü aktaran Tosun, 2013 yılı ocak...