21 / 05 / 2024

çakallı han restoran

çakallı han restoran

Samsun'un Kavak ilçesinde Anadolu Selçuklu devleti hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan ipek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi, restorasyon görüp restoran olmasının ardından arttı.

Arya Grup Restoran Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arya Grup Restoran Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Aslıhan Yeter, Çayan Dursun ve Didem Aydın ortaklığında kuruldu.

Aslıhan Doğan Turan: Aile restoranı açacağım!

Annesinin ve kardeşinin mutfağa meraklı olduğunu söyleyen Aslıhan Doğan Turan, hayalinin küçük bir aile restoranı açmak olduğunu ifade etti.

İzmir Abacıoğlu Han'daki dükkanlar satışa çıktı!

İzmir Abacıoğlu Han'daki restoran, kafe, hediyelik eşya ve deri ürünleri satışı yapılan 18 dükkan sahipleri tarafından satışa çıkarıldı.

Bitlis Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü!

Bitlis'te 16. yüzyılda Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan Papşen Hanı, restorana dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu- Yaklaşık 250 kişi kapasiteli restoran, nostaljik yapısıyla ilgi çekiyor

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

Arda Turan Şişli'de restoran açıyor!

Arda Turan, işletmeci oluyor. Turan, Cemal Sarıhan ile Şişli'deki Clarion Hotel'in altında bir restoran açıyor. 'Yeni nesil esnaf lokantası' sloganıyla yola çıkan Turan, mekanın adını Arşiv koydu.

Samsun'daki 800 yıllık Çakallı Han restoran oldu!

Samsun'un Kavak ilçesinde Anadolu Selçuklu devleti hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan ipek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi, restorasyon görüp restoran olmasının ardından arttı.

Sarıhan Gusto Restoran ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sarıhan Gusto Restoran ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Adnan Sarıhan Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye ile 30 Aralık'ta Bakırköy, Zuhratbaba Mahallesi'nde kuruldu.

Samsun'daki Taşhan çıkan yangında kullanılamaz hale geldi!

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Ortacami Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan Taşhan'da yüzlerce yıllık geçmişe sahip tarih yok oldu. Restoran bölümünde başlayan yangın kısa sürede binayı sardı.

Samsun’daki 800 yıllık tarihi Çakallı Han restore edildi!

Çakallı Han’ ın bölgesinin tarih ve kültür hazinesi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ata yadigarı eserin restore edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı...

Selamet Han butik otel oluyor!

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle iade edilen Selamet Han, butik otel olacak. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek...

Sivas çorapçı Hanı onarılıyor!

Sivas Belediyesince, kentin kültüründe ve sosyal hayatında önemli bir  yere sahip olan eserler arasında bulunan çorapçı Hanı"nda başlatılan onarım  çalışmaları devam ediyor

Sarıhan Gusto işkembeci Etiler'de şube açtı!

Sarıhan Gusto'nun lezzetleri arasında dil carpaccio, ciğer wrap, kokoreç wrap, kokoreç fajita, işkembeli fettucini gibi hiçbir yerde bulunmayan yemekler bulunuyor  

çakallı han restoran Haberi

çakallı han restoran

Samsun'un Kavak ilçesinde atıl durumdayken restorasyonu yapılan ve restoran olarak hizmet vermeye başlayan, İpek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'ı 6 ayda 90 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çakallı Han'ın tarihte, İpek Yolu'nda seyahat eden kervanların konakladığı yer olarak hizmet verdiğini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk 'ün, Samsundan Havza'ya giderken izlediği 'Atayolu" üzerinde bulunan bölgedeki tek sosyal tesis olan Çakallı Han'a uğrayıp nefeslendiğini belirten Yılmaz, uzun yıllar kullanılmayan ve kaderine terk edilen Çakallı Han'ın, restore edilmesinin ardından turizme kazandırıldığını anlattı. 


Çakallı Han'a büyük ilgi var Samsun Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen ve 6 ay önce menemen, kaz tiridi ve gözleme gibi yiyeceklerin de sunulduğu restoran olarak Samsun Büyükşehir Belediyesince işletilmeye...