19 / 05 / 2024

Çakallı Han restorasyonu bitti mi

Çakallı Han restorasyonu bitti mi

Çakallı Han’ ın bölgesinin tarih ve kültür hazinesi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ata yadigarı eserin restore edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı...

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Narmanlı Han restorasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi!

Yıllardır kaderine terk edilmiş Narmanlı Han, yeniden şehir hayatına dönüyor. Tabii Emek Sineması ve her restorasyonda olduğu gibi 'tarih katlediliyor' tartışmaları da beraberinde geldi.

Samsun Vezirköprü'deki Taşhan'ın restorasyonu devam ediyor!

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, geçtiğimiz yıl yaşanan yangın nedeniyle hasar gören Taşhan'ın restorasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "2016 yılının Ekim ayında tamamlanacak" dedi

Artvin İşhan Kilisesi restorasyonu sürüyor!

Tarihi kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Artvin İşhan Klisesi restorasyonu devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Safranbolu'daki tarihi Taşhan törenle hizmete açıldı!

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde 1764 yapıldığı tahmin edilen ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Taşhan, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eskişehir Han'ın restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Davut Paşa tarafından 1517 yılında yaptırılan, zaman içinde yangınlar ve çöküntüler geçiren Eskişehir Han'ı, 5 asır sonra yeniden Bursa'ya kazandırdı.

Bursa Eskişehir Han'ın restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Davut Paşa tarafından 1517 yılında yaptırılan, zaman içinde yangınlar ve çöküntüler geçiren Eskişehir Han’ı, 5 asır sonra yeniden Bursa’ya kazandırdı.

Eskişehir Han restore edildi!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla yepyeni yüzüyle hizmete açıldı.

Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının restorasyonu tamamlandı!

Osmanlı'nın ilk belediye başkanlığı binası olan tarihi yapının restorasyonu sırasında bulunan Abdulhamit Han'ın tuğrası, hünkar kapısı üzerindeki yerine yerleştirildi

Çakallı Han restorasyonu bitti mi Haberi

Çakallı Han restorasyonu bitti mi

Samsun’daki 800 yıllık tarihi Çakallı Han, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırıldı.



Çakallı Han’ın bölgesinin tarih ve kültür hazinesi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ata yadigarı eserin restore edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Başkan Yılmaz, “Bu tarihi değerlerimiz birer çeyiz sandığı gibi. Onları tekrar hayata kazandırmak istiyoruz. Çakallı Han ve çevresini daha da güzelleştirmeyi planlıyoruz. Samsun'un kültürel, turistik ve sosyal hayatına katkı verir hale gelecek" diye konuştu.


Bu değerleri açığa çıkarıp restore etmenin yeterli olmayacağını dile getiren Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Onlara birer fonksiyon giydirmek, hayatın içine sokmak gerekiyor. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, burayı kafeterya gibi bir tarzda kullanmamızı önerdi. Biz de buna uyacağız. Aynı zamanda burayı bir takım kültür, sanat hizmetlerinde, toplantılarda, konferanslarda kullanmayı düşünüyoruz....