17 / 05 / 2024

Çaksu Deresi

Çaksu Deresi

Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınırı çizen Çaksu Deresi'nin 40 yıl önce yatağını değiştirmesi sonucu, 15 dönümlük arazinin Gürcistan'da kalmasının ardından başlatılan mücadelede sona ulaşıldı. 15 dönüm arazi 40 yıl sonra geri alındı.

Sezen Aksu Göksu'daki villasını 5 milyon liraya satıyor!

Göksu Deresi'nin kenarında 4 yıl önce villa sahibi olan Sezen Aksu, dereden gelen kötü kokular nedeniyle villasını satma kararı aldı. Yeni sahibini bekleyen villanın değeri 5 milyon lira.

Gürcistan'daki 15 dönümlük arazi 40 yıl sonra geri alındı!

Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınırı çizen Çaksu Deresi'nin 40 yıl önce yatağını değiştirmesi sonucu, 15 dönümlük arazinin Gürcistan'da kalmasının ardından başlatılan mücadelede sona ulaşıldı. 15 dönüm arazi 40 yıl sonra geri alındı.

Düzce'de toplu açılış töreni gerçekleşti!

Düzce'deki toplu açılışta, Düzce Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı, Düzce Büyük Melen Çayı Islahı 2. Kısım, Düzce Kaynaşlı İlçe Merkezi Yandereleri, Düzce Uğursuyu Deresi Islahı İkmali, Düzce Gölyaka Aksu Deresi Islahı İkmali projelerinin temeli atıldı

Antalya Macun Deresi ıslah çalışmaları tamamlandı!

Antalya’nın onlarca yıldır çözülemeyen sorunlarını bir bir çözen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Aksu’da 30 yıldır yılan hikayesine dönen Macun Deresi ıslah çalışmalarını tamamladı.

Antalya Aksu'da ruhsatsız eğlence mekanları kapatıldı!

ANTALYA’da et lokantalarıyla ünlü Aksu İlçesi'ndeki bar, pavyon, müzikhol, gece kulübü gibi alkollü eğlence mekanları belediye tarafından kapatıldı...

1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!

1983 yılında fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen tüm suyun aktığı Galata Deresi, çevresine adeta ölüm saçıyormuş. Çevre sakinleri ilgililere, önlem alınmasını istediklerini belirtmişlerse de bir sonuç alamamışlar.

Halil Şahin: Aksu'da imar konusunda önemli mesafeler aldık!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bölgenin en önemli sorununun planlama olduğunu, bu konuda ciddi mesafe aldıklarını ifade etti. Şahin, "Aksu'nun önceliği planlamadır. Bunu hep söyledim. " dedi.

Bursa İsmetiye Deresi'nde çalışmalar sürüyor!

Kent merkezindeki dereleri ıslah eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İsmetiye Deresi 'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları yerinde inceledi.

Aksu Belediyesi imar çalışmalarına hız verdi!

Aksu Belediyesi, imar çalışmalarına hız verdi. Plansızlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşanan ilçede inşaat sektörünün canlanması için önemli adımlar atıldı. Aksu Belediyesi imar çalışmalarına hız verdi.

Aksu Çarşı AVM Şirinevler şubesi açıldı!

Aksu Çarşı AVM, yeni mağazasıyla Bahçelievler Şirinevler E5 Eski Londra Asfalt yan yolda açıldı. Toplam 10 bin metrekare teşhir alanına sahip 6 katlı mağaza dualarla açıldı.

Antalya Aksu Belediyesi imar çalışmalarına hız verdi!

PLANSIZLIK nedeniyle büyük sıkıntı yaşanan Aksu'da inşaat sektörünün canlanması için önemli adımlar atıldı. Altıntaş, Mandırlar, Güzelyurt, Hacıaliler Mahallelerinde planlamaların hızlanması için meclisten karar çıktı...

Aksu'da revizyon imar planı çalışmaları hızlandı!

Aksu Belediyesi, imar çalışmalarına hız verdi. Plansızlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşanan ilçede inşaat sektörünün canlanması için önemli adımlar atıldı. Çamköy Mahallesinde 42 hektarlık alanın binlik planları kabul edildi.

Paşaköy deresi ve çevresi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Paşaköy Deresi ve kolları ile yakın çevresi itiraza ilişkin 12 Temmuz 2013 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı dün askıya çıktı...

Çaksu Deresi Haberi

Çaksu Deresi

Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınırı çizen Çaksu Deresi'nin 40 yıl önce yatağını değiştirmesi sonucu, 15 dönümlük arazinin Gürcistan'da kalmasının ardından başlatılan mücadelede Türkiye adına mutlu sona ulaşıldı. Yapılan protokolle Gürcistan'daki 15 dönüm arazi 40 yıl sonra geri alındı.


Türkiye ve Gürcistan heyetleri, sınırı oluşturan Çaksu Deresi'nde 40 yıl önce meydana gelen yatak değişikliğinin giderilmesi amacıyla bir araya geldi. Dere yatağındaki suyun yön değiştirmesi sonucu Gürcistan tarafında kalan arazinin Türkiye'ye iadesi için Posof'taki Türgözü Sınır Kapısındaki görüşmelere 10 kişilik Gürcü heyeti geldi. Türkgözü Sınır Kapısında Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun karşıladığı Güristan heyeti, Türkgözü Sınır Kapısındaki salonunda 13 kişilik Türk heyetiyle görüşmeye başladı.


DERE 40 YIL ÖNCEKİ YATAĞINA ALINACAK

Bu konuda yapılan ilk görüşmede Türk heyetine Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Gürcistan heyetine ise...