30 / 04 / 2024

çaldağında madencilik

çaldağında madencilik

Çaldağı'nda 1. sınıf tarım arazilerinin yakınında dağların tıraşlanıp sülfürik asitle madencilik yapılacak olmasından dolayı halk tedirgin konu ise TBMM'de

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köksal ve Ramazan Miraç Köksal ortaklığında kuruldu.

Pars Zemin Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pars Zemin Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Gökçe ve Tolga Zengin ortaklığında kuruldu.

Çin, inşaat alanında en büyük yatırımcı konuma yerleşti!

Çin, Afrika'da inşaat başta olmak üzere madencilik, ulaşım ve enerji alanlarında en büyük yatırımcı konumuna yerleşti.

SPK onayladı, Tureks Turunç Madencilik halka arz olacak

Tureks Turunç Madencilik şirketinin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu’nca onaylandığı belirtildi. MARBL kodu ile 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde Borsa’da satış yöntemi ile halka arz olacak şirketin halka arzında fiyat 10,97- Türk Lirası olarak açıklandı.

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gider, Mustafa Şimşek ve Yusuf Gönül ortaklığında kuruldu.

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Haydar Tunç ve Öner Aydın ortaklığında kuruldu.

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Kale Granit Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale Granit Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Gür, Hatim Yıldırım ve Mohammed İbrahimoğlu ortaklığında kuruldu.

Kripto para piyasasında 38 milyon dolarlık yeni anlaşma imzalandı!

Kripto para piyasasında yeni bir anlaşma haberi geldi. Kripto para madencilik şirketinden 38 milyon dolarlık anlaşma haberi kripto borsasına bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Wewıse Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Wewıse Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Hosseınkhanı ve Mehdı Arabzadeh ortaklığında kuruldu.

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Forkent Group İnşaat Turizm Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Forkent Group İnşaat Turizm Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Nasır, Mahmut Kılıç ve MHD Saad Asaad Bakrı ortaklığında kuruldu. 

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Koç tarafından kuruldu.

çaldağında madencilik Haberi

çaldağında madencilik



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Çaldağı, yardım bekliyor. Ormanlık arazileriyle ünlü olan Çaldağı, 1. sınıf tarım arazisi sayılıyor ama bölgede sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma çalışmaları bölge halkını tedirgin ediyor. CHP ’li Özgür Özel ise bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. 


Özel’in verdiği bilgilere göre, sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma yöntemine göre 12.5 milyon metrekare alanda ağaçların kesilmesi planlanırken kesim yapılan yerde dağ tıraşlanarak, kayalar ufalanarak toprak haline getirilecek. 15 metre yüksekliğinde, 150 metre uzunluğunda toprak yığınları oluşturulacak olan bölge üzerine sülfürik asit damlatılarak yığın içindeki nikel çökeltilecek. Bu işlem ise 18 ay sürecek.


Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’na Nikel madeninin ve kobaltın kanserojen maddeler grubunda yer aldığı belirtilirken yapılan işlem sonucu bölgedeki suların ciddi şekilde kirleneceğini belirterek bu suların...