28 / 04 / 2024

Çalıkuşu romanının yazıldığı ev

Çalıkuşu romanının yazıldığı ev

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

A101'den Haftanın Yıldızları Kataloğu! 2 Şubat 2024'te seçili ürünlerde güzel fırsatlar...

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden biri olan A101 Haftanın Yıldızları katalog listeleri internet sayfasından yayımlandı. 2 Şubat'ta A101'de birbirinden cazip indirimli ve ürünler bulunuyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Bakan Işıkhan'dan zam sinyali: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz...

Milyonlarca emekli Ocak 2024 zammını heyecanla bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

GSB personel alımı başvuru ekranı bugün açıldı! 11 bin 455 personel alınıyor! Aman kaçırmayın, hemen başvurun!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 personel alımı için başvuru ekranı bugün açıldı. İşte detaylar..

U. Şafak Öğün kaç yılında doğdu? Harvard Business School'a neden gitti? Ne zaman genel müdür oldu?

U. Şafak Öğün, ne zaman dünyaya geldi? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Harvard Business School'a neden gitti? Hangi pozisyonlarda çalıştı? İşte U. Şafak Öğün ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

İş Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! 30 Haziran’a kadar adınıza tam bu kadar yatacak!

Kampanya denildiği zaman akla ilk gelen bankalardan biri olan İş Bankası, yeni bir kampanyayla daha yine müşterilerinin yüzünü güldürdü. İş Bankası, kampanyaya katılım sağlayan müşterilerin tam 200 TL kazanacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1377 personel alacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaştı. Bakanlık, yaptığı açıklamada toplam 1377 personel alımı yapılacağını duyurdu. İlgili kadrolara başvurmak isteyen adaylar için başvuru koşulları netleşti. 

Resmen açıklandı! Dolar için yeni senaryo yazıldı! Yer yerinden oynadı! Herkes bu rakamı konuşuyor! Çabuk bakın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Doların ne kadar olacağı büyük merak konusu olurken yeni senaryo yazıldı. Resmen açıklandı! Yer yerinden oynadı! Herkes bu rakamı konuşuyor! Çabuk bakın!

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Bu meslekte çalışanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

Binlerce kişinin yüzünü güldürecek, sözleşmeli çalışan işçilere kadro verilmesini içeren kanun teklifinin görüşmeleri mecliste devam ediyor. Konu hakkında mevcut görüşmeler devam ediyorken, TBMM'den binlerce insanı üzecek şok bir açıklama yapıldı.

Emekli promosyon son gün uzatıldı mı?

Emekli promosyon konusu gündemden düşmeyen konular arasında yer alıyor. Promosyon ödemesi almayan emekliler, promosyon tarihinin uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. İşte “Emekli promosyon son gün uzatıldı mı?” sorusunun yanıtı!

A101’de haftanın yıldızları 1 alana 1 bedava! Kağıt havluda şok fiyat! 12 Kasım 2022 fiyat listesi!

A101’de haftanın yıldızları indirim kataloğu yayımlandı. A101’de bugünden itibaren tüm dondurmalarda bir alana bir bedava. Ayrıca Selpak ve Papia 6’lı kağıt havlu 10 lira ve üzeri alışverişlerde 41.50 liraya geliyor. A101 12 Kasım 2022 fiyat listesi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işverenlere ve çalışanlara yüzünü güldürecek destek müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin bin liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz." diyerek müjdeyi verdi.

Çalıkuşu romanının yazıldığı ev Haberi

Çalıkuşu romanının yazıldığı ev

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Polisevinde basın mensuplarıyla buluşan Vali Yıldırım, 4 gün önce Ertuğrul Mahallesi'nde yer alan tarihi konakta çıkan yangını hatırlattı.

Bu olay hakkında basında çeşitli haberlerin çıktığını söyleyen Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: "Büyükşehir Belediyesi orasını kamulaştırdı. Gerekli çalışmalar ekipler tarafından yapılmıştı ve orası yenilenecekti. Yenilenme çalışması Belediyenin programına alınmıştı. Ama maalesef yandı. Konak, bir plan ve proje dahilinde, eski fotoğraflarına da bakılıp Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek."

Yıldırım, Tekirdağ'da geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmeler ve düzenlenen çalışmalarla ilgili konuştu. Basın mensuplarının gününü kutlayan Yıldırım, daha sonra bölge hakkında sorulara...