16 / 05 / 2024

çam ağacı

çam ağacı

Rize'nin Hemşin ilçesi'ne bağlı Çamlıtepe Köyü'nde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak amacıyla 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. işlemleri piyasa koşullarına uygun bulundu!

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. ile yapılan işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin piyasa koşulları karşısındaki durumu hakkında bilgi sunulmuş ve işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu değerlendirildi.

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.

Dilek Ağacı Peyzaj İnşaat Gıda ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dilek Ağacı Peyzaj İnşaat Gıda ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Dilek Sarı tarafından kuruldu.

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

Swissotel'den dolmabahçe ağaçları için tehlikeli talep!

Maçka Parkı’ndan 176 ağacın sökülmesi tartışmaları devam ederken Maçka’nın dibinde, Dolmabahçe sırtındaki ağaçlık alan için risk oluşturabilecek yeni bir talep geldi. 

Greenox’un ilk ağacı dikildi!

Aycan-Feres İş Ortaklığı imzası taşıyan yeşil bina projesi Greenox’un ilk ağacı dikildi. Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren Greenox, tamamladığında Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. dikey ormanı unvanına sahip olacak.

çam ağacı Haberi

çam ağacı

Rize'nin Hemşin ilçesi'ne bağlı Çamlıtepe Köyü'nde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak amacıyla yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti. 


Babasından kalma ahşap evi restore etmek isteyen Yüce, inşaat ustası Muhammet Dilmaç ile anlaşarak çalışmaya başladı. 


Usta Dilmaç, yerden 20 metre yüksekteki 9 metrekare büyüklüğündeki evi iki oğluyla 2 haftada tamamladı. Çam ağacının tepesindeki ev, rüzgarda zarar görmemesi için çelik tellerle bağlandı. 


Usta, inşaat boyunca çam ağacına tırmanabilmek için 12 metrelik merpen kullandı, kalan 8 metrelik bölümü ise dallara tutunarak tırmandı. 


Dilmaç, "Ağaca ilk çıktığımızda çok zorlandık, iki tane çatalın üzerine oda inşa ettik. Ağaca teleferik kurarak malzemeleri çektik" dedi. 


Ev sahibi Yusuf Yüce ise, "Kimsenin ulaşamayacağı bir yeri tercih ettim. Zaman zaman manzaradan, güneşten yararlanmak, üç beş...