19 / 05 / 2024

cam korkuluk maliyet

cam korkuluk maliyet

Cem Oğuz, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi.

Kocaeli Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk ihalesi!

Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk yapılması için ihale yapıldı. İhaleye Uğur-Tem İnşaat tek başına katıldı

Ulubey Kanyonu için cam teraslar yapılacak!

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Ulubey kanyonunun rahatça izlenmesi için cam teraslar yapılacak. 700 bin liraya mal olacak cam teraslar, kanyonu en iyi gören noktalara yerleştirilerek daha rahat izlenmesi sağlanacak.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

Bina inşaatı maliyet endeksi ne zaman açıklanır?

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), inşaatta kullanılan girdi maddelerinin dönemlere göre maliyet değişimlerini ölçen fiyat endeksine deniyor. Peki bina inşaatı maliyet endeksi ne zaman açıklanır?

TÜİK bina inşaat maliyet endeksi!

Bina inşaat maliyet endeksi TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan endeksler arasında yer alıyor. Peki, TÜİK bina inşaat maliyet endeksi nedir? Bina inşaat maliyet endeksi nasıl hesaplanır?

Bina inşaatı maliyet endeksi yüzde 1,7 arttı!

Bina inşaatı maliyet endeksi belirli dönemlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bugün açıklanan verilere göre verilere göre II. Çeyrek: Nisan - Haziran 2014 dönemine ait Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 1,7 arttı...

Bina inşaatı maliyet endeksi Nisan-Haziran 2014!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, inşaatta kullanılan girdi maddelerinin dönemlere göre maliyet değişimlerini ölçen endekse deniyor. Son verilere göre Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 1,7 arttı...

1935 yılında Şişe ve Cam Fabrikası Paşabahçe faaliyete geçmiş!

1935 yılında Paşabahçe'de kurulan Şişe ve Cam fabrikası yani Paşabahçe faaliyete geçmiş. Kurulduğu sene 600 çeşit cam eşyası üretiyormuş ve ayrı bir binada da pencere camı üretmeye başlayacakmış.

Vetra Cam enerji tüketimini en aza indiriyor!

İzmirli iş kadını Göknil Ay, "Cam balkon sistemlerinde hedefimiz, yeni tasarım ve teknolojiyi müşteriyle buluşturmak. Öte yandan, enerji tüketimini en aza indirerek çevreyi korumak da önceliklerimiz arasında yer alıyor" dedi

JM Green Çimento İnşaat Cam ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

JM Green Çimento İnşaat Cam ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kırıakos Mourad tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 14 Temmuz'da Fatih, Hobyar Mahallesi'nde kuruldu.

Türkiye Şişe Cam, Asmaş Ağır Sanayi Makinaları A.Ş.'yi sattı!

Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye Şişe Cam, Asmaş Ağır Sanayi Makinaları A.Ş.'yi sattı.

Trakya Cam esas sözleşmedeki değişiklikleri yayınladı!

Trakya Cam Sanayii A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam esas sözleşmedeki değişiklikleri yayınladı. Son değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşme haberimizde yer alıyor.

cam korkuluk maliyet Haberi

cam korkuluk maliyet


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi. 


Binalarda görselliğin önem kazanmasıyla mimari yapılarda gelişme olduğunu anlatan Oğuz, geçmişte balkonlarda kullanılan demir korkulukların yerine cam korkulukların aldığını ancak bu korkuluklarda yüke ve darbeye dayanıklı, kırıldığında dağılmayan temperli lamine cam kullanılması gerektiğini dile getirdi. Oğuz, bazı müteahhitlerin daha düşük maliyetli cam yapıları kullanarak, can güvenliğini tehlikeye attığını kaydetti. 


Kontrolsüz müteahhitler İMO Şube Başkanı Oğuz, "Antalya'da inşaat sektöründe hizmet veren müteahhitler kontrolsüz durumda. Başıboşluktan dolayı her önüne gelen müteahhit oluyor. Yapı denetim sistemi var ancak bu sistemde de binalardaki ince işçiliklerde yeterli denetim sağlanmıyor" diye konuştu. 


Temperli lamine camın...