25 / 07 / 2024

Cam Üretim Fabrikaları

Cam Üretim Fabrikaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 24 Nisan 2014 tarih ve 2014/12 sayılı Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) genelgesi ile kirletici vasfı yüksek sanayi tesislerine, baca gazlarını Bakanlık merkezine online bağlamaları için zorunluluk getirdi.

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

İş GYO Tuzla'daki 5 ofisini 310 milyon TL'ye Türkiye Şişe ve Cam'a sattı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 ofisi  toplam 310 milyon TL+KDV'ye  Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye sattı...

Merter’de fabrikalar yerinde lüks konut projeleri yükseliyor!

İstanbul'un ilçesi Merter’de üretim tesislerinin yerini lüks konut projeleri aldı. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, konut projeleri bölgedeki metrekare fiyatlarını yüzde 50 artırdı. İlçede, fabrikalar yerine 4 bin konut ve ticari alan inşa edildi.

Piyap İnşaat dev fabrikalar inşa ediyor!

Yeni üretim tesisini faaliyete geçiren Piyap İnşaat, Türkiye çapında inşa ettiği prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar ile öne çıkıyor. Piyap İnşaat Genel Müdürü Ertene, “Yatırımlara devam ediyoruz” dedi.

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Dekoratif cam, ısı cam, ayna kumlama, vitray, cam ve ayna, hazır mutfak, plastik ve kapı üretimi yapan Berdan Cam, 6 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretim kapasitesini 4 katına çıkardı.

Ciner Grup'tan Bilecik Bozüyük'teki Park Cam'a dev yatırım!

Ciner Grubu, Bilecik Bozüyük'te 2013'te hayata geçirdiği cam ambalaj yatırımı Park Cam'da, üretim kapasitesini ikiye katlayarak 2.4 milyar şişeye çıkaran 2'nci fırının açılışını gerçekleştirdi.

2002 yılında Beykoz Paşabahçe Cam Fabrikası kapatılacakmış!

2002 yılında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, 1935 yılında üretime başlayan, ''Paşabahçe'' markasının doğduğu, Beykoz Paşabahçe Fabrikası'nı verimsiz olduğu ve zarar ettiği için kapatma kararı almış.

Tepe İnşaat'tan Türkmenistan'a cam fabrikası!

Türkmenistan'da tarım ve inşaat malzemeleri üretim sanayisinde fabrikalar kuran Tepe Türkmen, Türkmenistan'da cam ve cam ürünleri fabrikası için çalışmalarını sürdürüyor...

Rıdvan Mertöz: Yeni çelik üretim fabrikaları kurulmalı!

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, hammadde konusunda sıkıntı yaşadıklarını, sanayinin ihtiyacını karşılayacak cevherden çelik üretecek yeni fabrikaların kurulması gerektiğini söyledi..

Trakya Cam 9 ülkeye üretim yapıyor!

Çift cam markası Isıcam ile tek cama göre ısı yalıtımında avantajlar sunan Trakya Cam, katma değerli ürün portföyünü genişletiyor. Firma enerji tasarrufu ve çevrenin korunmasına geliştirdikleri ürünlerle hizmet etmeyi amaçlıyor..

OSTİM'de tüm fabrikalar tek bir çatı atlında toplanacak!

OSTİM'de tüm fabrikaların üretim kabiliyetleri özel yazılımla bir araya getirilecek, iç ve dış talepler bir merkezde toplanacak ve hangi fabrika uygunsa üretim oraya yaptırılacak..

Türkiye'de 3 farklı üretim bölgesine fabrikalar yapılıp, kiraya verilecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

Merter’de üretim yapılan fabrikalar showrooma dönüştürülüyor!

Merter için iş dünyası da kollarını sıvadı. Merter’de, üretimin yapıldığı fabrikalar bir bir showroom ve çarşılara dönüştürülüyor. Semt esnafından gelen talep üzerine ticaretin yoğun olduğu 5 sokak trafiğe kapatılacak

Cam Üretim Fabrikaları Haberi

Cam Üretim Fabrikaları

Yayınlanan genelgeye göre; Çimento Fabrikaları, Doğalgaz Çevrim Santralleri, Şeker Fabrikaları, Termik Santraller, Demir- Çelik Fabrikaları, Petrokimya Tesisleri, Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesislerinin 31.12.2014 tarihine kadar,


Otomotiv Fabrikaları, Gübre Fabrikaları, Lastik Üretim Tesisleri, Cam Üretim Fabrikaları, Kimya Fabrikaları, Ağaç İşleme Tesisleri, Kireç Fabrikaları, Asit Üretim Tesisleri, Gıda Fabrikaları, Kâğıt Fabrikaları, Tekstil Fabrikalarının 31.12.2015 tarihine kadar,


Yukarıdaki sektörel gruplara girmeyen diğer işletmelerin ise 31.12.2016 tarihine kadar Bakanlığa online veri aktarımı işini tamamlamış olması zorunluluğu bulunuyor.


31.12.2014 tarihi sonuna kadar Bakanlığa online veri aktarmaya başlamış olması gereken sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerden henüz veri aktarımına başlamamış olanların, alt yapılarını tamamlayıp, söz konusu veri aktarım işini ivedilikle tamamlamaları gerektiği yaklaşık 220 sanayi tesisine resmi yazı ile bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise bağlantıya hazır olan...