29 / 04 / 2024

Trakya Cam 9 ülkeye üretim yapıyor!

Trakya Cam 9 ülkeye üretim yapıyor!

Çift cam markası Isıcam ile tek cama göre ısı yalıtımında avantajlar sunan Trakya Cam, katma değerli ürün portföyünü genişletiyor. Firma enerji tasarrufu ve çevrenin korunmasına geliştirdikleri ürünlerle hizmet etmeyi amaçlıyor..



Çift cam markası Isıcam ile tek cama göre ısı yalıtımında avantajlar sunan Trakya Cam, katma değerli ürün portföyünü genişletiyor. Enerji tasarrufu ve çevrenin korunmasına geliştirdikleri ürünlerle hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, "2013 yılında pazara sunduğumuz yedi yeni ürünle, önemli bir atılım gerçekleştirdik. Şirketimiz 2014 yılında da yoğun Ar-Ge çalışmalarına devam ederek, katma değerli ürün gamını genişletti" dedi. 


Standart çift cam ile ısı yalıtımının günümüzde istenen seviyelere ulaşamadığını ifade eden Ebru Şapoğlu, camla daha etkin ısı yalıtımı ve daha fazla enerji tasarrufu sağlamak amacıyla standart camın şeffaflığına sahip Low-E kaplamalı camlar ile üretilen yüksek performanslı yalıtım camları 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor'u geliştirdiklerini dile getirdi. 'Isıcam Sinerji' bünyesindeki Low-E kaplamalı cam sayesinde 'Isıcam'a göre ısı kayıplarını yüzde 50 azalttığına değinen Şapoğlu, Türkiye'de birçok bölgede hem kış hem de yaz koşulları geçerli oluyor. Bu ihtiyaca yönelik 'Isıcam Konfor' ise 'Isıcam Sinerji'nin ısı yalıtım özelliğine ek olarak, yazın güneş ısısı girişini yüzde 40 azaltarak, klima masraflarından tasarruf sağlıyor" ifadesinde bulundu. 


Trakya Cam'ın geliştirdiği yeni ürünleri üçlü Isıcam üniteleri 'Isıcam Sinerji 3+' ve 'Isıcam Konfor 3+'ın, standart çift camlara göre yaklaşık dört kat, 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor'a göre ise yaklaşık iki kat daha iyi ısı yalıtımı sağladığını vurgulayan Şapoğlu, 'Isıcam Konfor 3+'ın güneş ısısı girişini standart çift camlara göre yüzde 48 azalttığını aktardı. Ayrıca, enerji tasarrufu ve çevrenin korunması üzerine sürekli geliştirme ve inovasyon projeleriyle hizmet etmeyi amaçladıklarının altım çizen Şapoğlu, bu talebin karşılanabümesi için yaptıkları yoğun Ar-Ge faaliyetleri sonucunda 'Isıcam Konfor T' ürününü geliştirdiklerini iletti. Şapoğlu, "Isıcam Konfor T, şeffaf kaplaması sayesinde gün ışığı girişini engellemeden, yazın güneş ısısı girişini kontrol ederek soğutma yüklerini azaltır, kışın' da standart çift cama göre iki kat daha iyi ısı kontrolü sağlar" açıklamasını yaptı. 


Dokuz ülkede üretim yapıyor 

Trakya Cam'ın bugün Türkiye'de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara, yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam dokuz farklı ülkede üretim yaptığını kaydeden Ebru Şapoğlu, "Trakya Cam, düz camda Avrupa'da 3'üncü, dünyada ise 6'ncı büyük üretici konumunda bulunuyor. Temel camlar, otomotiv camları, enerji camları ve beyaz eşya camları olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Trakya Cam, inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlıyor" şeklinde konuştu. 

Trakya Cam olarak enerji tasarrufu konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak için de çalıştıklarını anlatan Ebru Şapoğlu, bu doğrultuda geçen yıl sonunda 'Isıcam Tasarruf Akademisi'ni kurduklarını bildirdi. Cam ile sağlanan enerji tasarrufu bilincinin toplumun her kesimine yerleşmesi için hem nihai tüketicilere, hem de yarının tüketicisi olacak çocuklara aktarılacak bilginin büyük önem taşıdığına inandıklarını vurgulayan Şapoğlu, " Bu kapsamda Türkiye'nin farklı illerinde bulunan alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiğimiz 'Isıcam Konfor Akademisi' temalı-etkinliklerle çocukla ra, eğlendirirken öğreten aktivitelerle çevrenin korunması ve temiz bir dünya için mevcut enerjinin verimli kullanılmasının önemini anlatıyoruz. Bir anlamda Trakya Cam Akademisi ile enerji avcüarı yetiştir1 yoruz. Böylece enerjisinin büyük bir bölümünü ithal etmek zorunda olan olan ülkemizde bireysel tasarrufun nasıl toplumsal kazanca dönüştürülebileceğini anlatmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön