30 / 04 / 2024

Pi Makina, 75 ülkeye ihracat yapıyor!

Pi Makina, 75 ülkeye ihracat yapıyor!

ERG İnşaat bünyesinde çelik konstrüksiyon imal etmek üzere kurulan Pi Makina, bugün aralarında Irak'ın da bulunduğu 75 ülkeye ihracat yapıyor. Yaklaşık iki yıldır Bağdat ve Erbil'de bulunan ERG ofisler kullanılıyor...



ERG İnşaat bünyesinde çelik konstrüksiyon imal etmek üzere kurulan Pi Makina, bugün aralarında Irak'ın da bulunduğu 75 ülkeye ihracat yapıyor. Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, "Yurtdışında ERG inşaat ile birlikte çok önemli projelere imza attık. Ar-Ge faaliyetlerine verdiğimiz önemle birlikte Türkiye'nin önemli makin üreticilerinden biri haline geldik. Irak'ta yaşanan savaşın ardından ülkenin yapısı değişti ve önemli bir pazar haline geldi. Yaklaşık iki yıldır Bağdat ve Erbil'de bulunan ERG ofislerini kullanıyoruz. Kapanan pazarlar için de alternatif pazar oluşturabiliyoruz" şeklinde konuştu. 


Irak'ın kendileri için her zaman büyük bir pazar olduğu söyleyen Mustafa Kılıç, "Irak'ta 30-35 yıl önce kurmuş olduğumuz beton santrali halen aktif olarak çalışıyor ve aktif olarak o makineye yedek parça temin ediyoruz. Bu da aslında güçlü bir üretici olmanın bir göstergesi" dedi Grubun Irak'ta ERG İnşaat bünyesinde yapılandığını belirten Kılıç, "Irak'ın birçok bölgesinde makinelerimiz mevcut. 


Irak'ta şu anda 50'nin üzerinde kurulu beton santralimiz var. Son dönemde özellikle Basra, Dohuk ve Süleymaniye'de, Erbil ve Bağdat'ta beton pompalarımız büyük projelerde çalışıyor" diye konuştu. 


Hedeflerinin ilerleyen süreçle beraber Irak ve Suudi Arabistan'a 40 adet beton santrali satmak olduğunu ifade eden Mustafa Kılıç, şu bilgileri verdi: 'Tine hedef olarak yıllık üretim kapasitesinin yüzde 35'ini Arabistan ve Irak pazarına vermemiz gerekiyor. Şu an bunun yüzde 10 ila 15'ini gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında toplam 20 milyon dolarlık hedef gerçekleştirdik ve üzerine de çıktık. Bu yıl içerisinde de yüzde 25 bir artışı yakalayacağımız düşünüyoruz." Hızlı davranıp doğru zamanda doğru riskin alınabilmesi halinde pazarlarda iyi yer tutulabildiğine dikkat çeken Mustafa Kılıç, "Üretici olmanın en büyük handikapı, sürekli hareket halinde ve dinamik olma zorunluluğu. Çünkü yürüyen bir fabrika var ve bu bisiklet sürmeye benziyor. Tekeri sürekli çevirmek zorundasınız. Durduğunuz anda düşüyorsunuz. 

İçeride dinamik bir yapı var. Yıllık bir planlama dahilinde sürekli yeni ürünler ortaya çıkıyor ve bu makineleri düzenli olarak dünyanın birçok yerine sevk edip kurmanız gerekiyor. Üstelik alternatif pazarları da hiçbir zaman bırakmamalısınız" değerlenmesinde bulundu. 


Dünya Sektör Araştırması 


Geri Dön