22 / 07 / 2024

Çamçavuş Köprüsü taşıma

Çamçavuş Köprüsü taşıma

Kars'ın Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafe uzağa taşındı...

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede 16 ilin ulaşım ağını güçlendirmesi planlanan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün 15 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajı çalışmaları başladı...

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışmalar 25 Ağustos’ta bitecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki onarım çalışmaları 25 Ağustos’ta tamamlanacak

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 hedeflerinin mihenk taşı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dün ihalesi gerçekleştirilen Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 10,5 milyar dolarlık proje olduğunu belirterek, "İnşallah bu sene 18 Mart'ta bu köprüye ilk kazmayı vurmak istiyoruz" dedi.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli 30 Mart'ta atılacak!

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yapmayı vaad ettiği 6 büyük projesinden biri olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli 30 Mart'ta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile atılacak.

Kınık Yayakent Köprüsü ulaşıma açıldı!

Kınık'ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış sonucu Yayakent Mahallesi Kırgeçit Deresi üzerinde bulunan ayakları zarar görüp ulaşıma kapanan köprü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yeniden yapılarak menfez geçişi ulaşıma açıldı.

Çamçavuş Köprüsü taşıma Haberi

Çamçavuş Köprüsü taşıma

Kars'ın Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafedeki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Paşaçayır kampüsü çevresinden akan Kars Çayı'nın üzerine başarılı şekilde yerleştirildi.


Taşıma işlemine dün başlanan ve hava karardığı için Kars Garnizon Şehitliği önüne çekilen tarihi köprünün taşıma işlemine bugün de devam edildi. Taşıma işlemine 06.30'da tekrar başlanılan köprü, öğle saatlerinde KAÜ yerleşkesine getirildi.


Köprü, yaklaşık yarım saat süren ve ince hesapların yapıldığı çalışmayla ipek halatlar eşliğinde taş ayaklara yerleştirildi.


Köprünün yerleştirme esnasında Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve taşıma işini alan şirkete ait yetkililerinin geniş güvenlik önlemleri aldıkları görüldü. Köprünün yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından sevinç yaşayan yetkililer, hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Köprüyü taşıyan tır, 21 kilometrelik yolu 36 saatte...