02 / 05 / 2024

cami cemevi inşaatı

cami cemevi inşaatı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mamak Belediyesi ’nden Cami- Cemevi inşaatının mühürlemesini istedi. Tezcan Karakuş Candan, “Minareyi çalmışlar ancak kılıfı yanlış uydurmuşlar. Acilen inşaat mühürlenmeli” dedi.

Mamak'ta Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temeli atıldı!

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Cami cemevi inşaatı, Hacı Bektaş Veli türbesinin Selçuklu mimarisi ile modifîye edilmesiyle yapılacak...

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Taksim Cami'nin inşaatı bitiyor!

Taksim Meydanı'nda 17 Şubat  2017 tarihinde yapımına başlanılan Taksim camii inşaatında sona gelindi. Büyük bir bölümü tamamlanan caminin pencere camları takılmaya başlandı...

Sultangazi'de cami inşaatının kubbesindeki iskele çöktü!

Sultangazi'de inşaatı devam eden cami kubbesinin iskelesi, beton dökülürken çöktü. Olayın ardından caminin etrafında tedbir alınması için geçişlere kapatıldı. 

cami cemevi inşaatı Haberi

cami cemevi inşaatı



Mamak Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Tuzluçayır-Kartaltepe’de yapımına başlanan Cami-Cemevi projesinin, belediye tarafından verilen ruhsatın kullanma amacına uygun olmadığı ifade edildi. Yazıda, projenin gerçekleşeceği 2 parsele ilişkin düzenlenen Mamak Belediyesi tarafından 06 Eylül 2013 tarih ve 549 sayılı yapı ruhsatının kullanma amacının “kültürel tesis alanı” olduğuna dikkat çekildi.

12 Temmuz 2013 tarihli Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan nazım imar planında da anılan parselin kullanımının “kültürel tesis alanı”nda kaldığı tespit edildiği, yapı ruhsatının ise Gençlik Merkezi olarak verildiği belirtilen yazıda, buna karşın inşaatına başlanılan yapının cami-cemevi olduğu kaydedildi. Yazıda, “Cami-cemevi yapısının kültürel tesis alanında yer almaması gerektiği açıktır. Bu nedenle Belediyenizce inşaatın mühürlenmesini ve Kurumumuza bilgi verilmesini talep ederiz” denildi.


‘MİNARENİN KILIFI YANLIŞ’

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, Mamak Belediyesi’nin inşaatı...