05 / 05 / 2024

cami kubbesi kubbe

cami kubbesi kubbe

Yöre sakinlerince 2011’de Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi'nin yapımına başlandı. Kışın karla kapanan 2200 rakımlı yaylada yapılan caminin dayanıklı olması için dış cephesinin taşla örülmesine karar verildi.

İzmir'e 15 bin kişilik cami inşa ediliyor!

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından inşaatına İzmir'de inşa edilen cami, 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip olacak.

Mardin'de cami inşaatı çöktü: 5 yaralı!

Mardin'de Merkez Artuklu ilçesi Karayolları Meydanı'nda bir hayırsever tarafından yaptırılan cami inşaatının ikinci katında bulunan kubbe çöktü.

Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!

Mardin’de yapımı süren bir caminin kubbesi çöktü. 6 işçinin yaralandığı olayda yaralılardan birinin halen göçük altında olduğu öğrenildi.

1983 yılında tarihi Beylerbeyi Cami'nin kubbesi tamamen yanmış!

1978 yılında Turizm Bakanlığı'na ait Beylerbeyi'ndeki İsmail Hakkı Efendi Yalısı'nda çıkan ve daha sonra etrafa yayılan yangında Beylerbeyi Cami ile 12 daireli bir apartman yanmış.

Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...

Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii restore ediliyor!

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 430 yıllık tarihe sahip Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı. Cami, 1’i ana kubbe, 4’ü yarım kubbe, 5’i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşuyor.

Haymana'da 182 yıllık tarihi cami restore edildi!

Ankara’ nın Haymana ilçesine bağlı Soğulcalı köyünde bulunan 182 yıllık cami restore edildi. 1832 yılında yapılan tarihi Soğulca Köyü Camii' nin çatısı ve kubbesi yenilendi...

Adana'daki 83 yıllık cami sarmaşıklardan dolayı depremde zarar görmüyor!

Adana'da minaresi ve kubbesi sarmaşıklarla kaplı olan 83 yıllık Yeşil Cami, bahçesindeki onlarca çeşit çiçekle botanik bahçesini andırıyor. Camide 17 yıldır imamlık yapan Yakup Övenç, sarmaşıkların özellikle yazın sıcaktan koruduğunu söyledi.

Cami inşasında hafif malzemeler tercih ediliyor!

Tempo Kompozit Genel Müdürü Mikail Temuralay, cami inşaatlarında hafif malzemeler kullandıklarını, kompozit malzemelerden kubbe ve minare yaptıklarını söyledi...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfe ihalesi 15 Ekim'de!

Niğde Çamardı'da yer alan 100 adet konut, cami ve büfenin ihalesi 15 Ekim Pazartesi günü yapılıyor...

Cami Mimarisi Sempozyumu bugün Hilton Convention Center'da!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Hilton Convention Center'da Cami Mimarisi Sempozyumu düzenliyor

TOKİ Trabzon Araklı'da cami restorasyon ihalesi 2 Ekim'de!

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon işinin ihalesi 2 Ekim'de yapılıyor...

Çamlıca’ya cami için 20 proje finale kaldı!

Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami projesi için yapılan 62 başvurudan 20'si finale kaldı

cami kubbesi kubbe Haberi

cami kubbesi kubbe


Trabzon’un Çaykara ilçesindeki yaylada cami inşaatına taş taşımakta güçlük çeken ustalar, yerden caminin kubbesine doğru yaptıkları köprüyle bu sorunu çözdü.


Sultan Murat Yaylası’nda, yöre sakinlerince 2011’de Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi'nin yapımına başlandı. Kışın karla kapanan 2200 rakımlı yaylada yapılan caminin dayanıklı olması için dış cephesinin taşla örülmesine karar verildi. 5 metre yükseklikten sonra inşaata taş taşımakta zorlanan ustalar, yerden camiye doğru 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde köprü yaptı. Köprü üzerinden kamyonetle taş taşıyan ustalar, hem zaman hem de iş gücünden kazanmış oldu. 200 ton taşı taşıdıklarını belirten Yürütme Kurulu Başkanı Enver Yıldırım, bu sayede 2 ay zaman kazandıklarını...