02 / 05 / 2024

cami yapımı ibadet yeri

cami yapımı ibadet yeri

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle "cami yapımı" ifadesinin, "ibadet yeri" olarak değiştirildiğini bildirdi. Bayraktar ayrıca, ilçe belediyelerini güçlendirmek için düzenleme yapacaklarını açıkladı...

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Ardahan'da cami yapımı için arsa bağışlandı!

Ardahan Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, merkez Atatürk Mahallesi'nde cami inşa edilmesi için bir dönüm arsa bağışında bulundu.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Gaziantep Şahinbey'de 3 katlı otoparkın yapımı tamamlanıyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Tekstil kent Mahallesi'nde yapımı süren 3 katlı otopark çalışması ve cami inşaatında sona gelindi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Samsun'da okul yerine cami yapılmasına onay çıkmadı!

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Şahinbey İbn-i Sina mahallesine cami yapılıyor!

Şahinbey Belediyesi’nin yeni mahallerinden biri olan İbn-i Sina Mahallesine Cami yapımına başlandı. Caminin temel atma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı...

Urla Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi!

Urla Müftülüğü'nün girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ibadet yeri olarak tahsis edilen sekiz dönümlük arsaya, 400 kişi kapasiteli cami yapımı için inşaat sürüyor.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Kadıköy rıhtım bölgesine Ulu Cami yapılacak!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Adıyaman Gölbaşı'da cami yapımı için kampanya başlatıldı!

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Genel Sekreteri Mehmet Ulum, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Hamzalar Köyü’ndeki caminin yapılacak minaresi için yardım kampanyası başlattı.

cami yapımı ibadet yeri Haberi

cami yapımı ibadet yeri

İMAR yetkisini elinde toplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, büyükşehirlerin kurulmasında sonra yetkileri kısıtlanan ilçe belediyelerini güçlendirmek için düzenleme yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, imar yönetmeliğindeki değişiklikle "cami" ifadesinin, "ibadet yeri" olarak değiştirildiğini bildirdi.


TBMM'de yasalaşan son torba tasarıyla imar yetkisinin büyük bölümünü elinde toplayan Bayraktar, yetkinin bununla da kalmayacağını, belediyelerin "imar yönetmeliklerinin" de bakanlık tarafından inceleneceğini ve onay verileceğini söyledi. Bayraktar, sohbetinde şunları söyledi: 


İSTEYENE CEMEVİ

"İmar yönetmeliğini değiştirdik. Yerleşim bölgelerinde cami yapımı değil, ibadet yeri yapımı ifadesini koyduk. O bölgede yaşayan insanların tercihlerine göre dini mekan yaratılmasına imkân sağlamayı amaçladık. Hristiyanlar varsa kilise, müslümanlar varsa cami, isteyene de cemevi yapılması sağlanacak. TOKİ olarak zaten bu konuda duyarlıydık. Geçmişte çok sayıda cemevi yaptık.


BELEDİYELER İTİRAZ ETTİ İmar Yasası'nda yapılan değişiklikle, imar bütünlüğü sağlıyoruz....