06 / 05 / 2024

camiler ışık kapatacak

camiler ışık kapatacak

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için 2007 yılında Avustralya’da başlatılan ‘Dünya Saati’ organizasyonuna bu yıl ilk kez İstanbul’un tarihi camileri de destek verecek. Tarihi 6 cami çevre için ışık kapatacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya koronavirüs tedbirlerini gevşetmek amacıyla adımlara devam ediyor. Buna göre, 800 metrekareden küçük mağazalar, çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. 

Les Ottomans 3 Aralık'ta kapanacak!

Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Ünal Aysal’ın oteli Les Ottomans borçları nedeniyle satıldı. Les Ottomans, 3 Aralık’ta kapılarını kapatacak...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

ABD'li dev banka 800 şubesini kapatacak!

Dünyanın en büyük 2. bankası olan Wells Fargo, şube sayısını 3 yılda 800 azaltacak. 800 şubesini kapatacak banka, 26 bin 500 kişiyi işten çıkaracak.

Bosna Savaşı'nda hasar gören camiler küllerinden doğuyor!

Bosna'daki savaşta yıkılan camiler camiler, başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya ve İran gibi ülkelerin de verdiği destekle küllerinden doğuyor.

Camiler külliyeler gibi inşa edilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumsal hayatın merkezi haline gelmeleri amacıyla tüm camilere standart getiriyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki “Cami Standartları Projesi” için bir arada.

Bakanlık camilere standart getiriyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı camilere standart getiriyor. Yeni camiler, kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilere hitap edecek, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek.

Gazze'de yıkılan camiler onarılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 caminin imarını tamamladı.

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşümle yenileniyor!

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Bir süre önce Demirkapı Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen Bedir Camii’nin temeli törenle atıldı.

Lloyds Bankacılık Grubu 49 şubesini kapatacak!

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Lloyds Bankacılık Grubu, 49 şubesini kapatarak toplam 520 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

camiler ışık kapatacak Haberi

camiler ışık kapatacak

Süleymaniye, Sultanahmet ve Fatih camileri ‘yeşil bir dünya’ için bugün saat 20.30’da 1 saatliğine ışıklarını kapatacak. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı, (WWF) 2007’de Avustralya’da başlattığı 2008’de de tüm dünyaya yayılan ‘Dünya Saati’ uygulamasıyla iklim değişikliği başta olmak üzere tüm çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 2 milyar insanın katıldığı kampanyaya 2009’dan bu yana Türkiye de destek veriyor. Eyfel Kulesi, Kolezyum, Empire State, Big Ben, Kremlin Sarayı gibi ikonik yapıların 1 saat karartıldığı uygulama kapsamında bu sene Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi ve Kız Kulesi’nin yanı sıra bu yıl İstanbul’un 6 tarihi camiinde de ışıklar kapatılacak. Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Nuruosmaniye, Ortaköy ve Yeni...