19 / 05 / 2024

Çamlıca sit alanı

Çamlıca sit alanı

Milliyet Gazetesi yazarı Melik Aşık, Çamlıca Tepesi'ndeki cami projesi hakkında araştırmalarına yazdı. İşte o yazı!.

Üsküdar Belediyesi Küçük Çamlıca'daki rekreasyon alanını satışa çıkardı! Fiyatı resmen dudak uçuklattı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da yer alan rekreasyon alanını satışa çıkardı. Söz konusu rekreasyon alanının fiyatı adeta dudak uçuklattı.

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Çamlıca projesi nerede? Emlak Konut GYO Çamlıca fiyat listesi Eylül 2022!

Emlak Konut GYO Çamlıca projesi nerede? Emlak Konut GYO Çamlıca fiyat listesi Eylül 2022 detayları haberimizde yer alıyor. Projede 1.230 adet konut ve 40 adet ticari alan yer alıyor. 

Emlak Konut GYO'dan Çamlıca'ya 1.230 konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO Çamlıca projesi için ÇED süreci başladı. Projede 1.230 konut ve 40 adet ticari alan yer alacak. İşte detaylar...

Üsküdar Belediyesi, Küçük Çamlıca'daki 1.178 metrekare parseli 29.5 milyon TL'ye satıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından, Küçük Çamlıca'da yer alan 1.178 metrekarelik parseli 29 milyon 465 bin 250 TL bedelle satışa sundu. 

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Peker GYO'dan Çamlıca arsası açıklaması!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasına komşu 652,69 metrekare alanın, arsaya tevhidine ilişkin Yönetim Kurulu tarafından alınan kararı açıkladı.

Çamlıca’da 8.5 dönümlük park yapılaşmaya açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar'da “Küçük Çamlıca Mesa Evleri”nin bitişiğinde yer alan parselde plan değişikliği hazırladı ve askıya çıkardı. Buna göre emsal yani inşaat hakkı 0.20, yükseklik 2 kat oldu. 

Ala Çamlıca Konakları nerede? 

Ala Çamlıca Konakları nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan daireler satışa çıkarıldı. 

Ala Çamlıca nerede? 

Ala Çamlıca nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan daireler 11 Ocak'ta satışa çıkarılıyor.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

TOKİ Gümüşhane Çamlıca başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gümüşhane Çamlıca projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Çamlıca sit alanı Haberi

Çamlıca sit alanı


Çamlıca tepesindeki anten kirliliğini önlemek için yıllar önce bir televizyon kulesi inşaatına başlandı. Ancak kule bir türlü bitirilemedi. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl radyasyon yayan antenleri tek bir kule içinde toplamak için proje yarışması açtı. Bu yarışmada jüri üyesi olan Doç. Pelin Pınar Özden diyor ki:


Ben de jürideydim. Belediye yarışmaya yüz binlerce lira bütçe ayırdı ama kazanan projede ne cami vardı ne de herhangi bir yapı. SİT alanı diye otopark bile istenmedi. Başbakan Erdoğan'ın "İstanbul'un her yanından görünecek cami projesi" belli ki aniden akla gelivermiştir. 


Büyükşehir Belediyesi'nin haberi yok


Halkın haberi hiç yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle büyük bir proje halktan habersiz kotarılmaz. Bütün kentin kişiliğini, kimliğini, görünümünü etkileyecek böyle bir proje mutlaka o kentin mimarları, mühendisleri, şehircileri, sanatçıları, aydınları tarafından tartışılarak geliştirilir. Tabii...