04 / 05 / 2024

Çamlıca Tepesi yıkım

Çamlıca Tepesi yıkım

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Çamlıca Camii’nin yakınında yer alan mahallede yıkım çalışmaları devam ediyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halk nöbette...

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son viraja girildi!

Üsküdar'ın Çamlıca İlçesi'nde 5 mahalleyi kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje dahilinde tahliyeler başladı. 

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son durum!

Üsküdar Çamlıca'da 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar ne durumda? İşte, Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşümünde son durum..

AKM'nin yıkımı için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İhtişamlı bir opera binası yapacağız" dediği İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım için geri sayım başladı.

Manisa Çamlıca Mahallesi'ne itfaiye müfrezesi yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesi Çamlıca Mahallesi’ne itfaiye müfrezesi kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Üsküdar Çamlıca'da dönüşüm başlıyor!

Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520'si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.

Çamlıca Tepesi yıkım Haberi

Çamlıca Tepesi yıkım

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul’da Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe mahallesinde yer alan iş yerlerini vurdu. Belediye Kirazlıtepe'de yer alan iş yerlerinin ‘bölgede yıkım başladı’ gerekçesiyle çalışma ruhsatlarını iptal etti. Duruma tepki gösteren bölge sakinleri çöp konteynerlerinin bile kaldırılmaya başlandığını iddia etti.

Yaşanmaz halde

Duruma tepki gösteren bölge sakinleri “ Üsküdar Belediyesi zabıta memurları aracılığı ile gönderdiği bu tebliğ tamamıyla mülk sahiplerini kiracısız bırakmaya yönelik. Bu yazıyla mülk sahiplerinin gelir kaynağını keserek tek taraflı muvafakatnameye imza atmalarını sağlamaya çalışılmaktadır. Bu girişim bununla da bitmiyor. Orada yaşayan halkın yaşam alanlarını da daraltarak yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Dönüşüm alanındaki, çöp atma noktalarındaki çöp konteynerlerini de topladılar” diye...