13 / 05 / 2024

çanakkale baraj projeleri

çanakkale baraj projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, inşaatı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla, Çanakkale’ de 560 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade etti...

TOKİ Çanakkale Merkez'e müjdeyi verdi! 2+1, 3+1 yeni konutlar geliyor! 

TOKİ 2022 sosyal konut projeleri için başvuru süreci 14 Eylül'de resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri çerçevesinde Çanakkale'de de yeni projeler yapacak. Peki TOKİ Çanakkale Merkez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 9 soruda TOKİ Çanakkale Merkez 2022 ucuz konut projesi..

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Çanakkale Lapseki barajı tamamlandı!

Çanakkale Lâpseki'deki, Balcılar Köyü'ndeki Gökderesi üzerinde yapılmakta olan Lapseki Barajı tamamlandı. DSİ Genel Müdürü Murat Acu tamamlanan baraj hakkında açıklama yaptı.

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Bulvar İş ve Bulvar Konut ile Çanakkale'ye yeni konsept!

Eyüpoğlu İnşaat’tan Bulvar Projesi, Bulvar İş ve Bulvar Konut ile göz kamaştıran proje. Çanakkale’nin cazibe merkez, olan yeni Devlet Hastanesi’nin karşısında, Bulvar İş ve Bulvar Konut projeleri göz kamaştırıyor.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

Çanakkale'ye 2 dev yatırım!

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor.

Çanakkale Altın Yıllar Yaşam Merkezi açıldı!

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Proje, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor.

Ulaşım projeleri Bursa'nın stratejik önemini artıracak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilecek olan diğer altyapı çalışmaları ile Bursa'nın stratejik öneminin artacağına vurgu ya

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

çanakkale baraj projeleri Haberi

çanakkale baraj projeleri


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, inşaatı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla, Çanakkale’de 560 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını söyledi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de tamamlanan, inşaatı devam eden aralarında Paşaköy ve Tuzla Ovası Sulaması, Umurbey Ovası Sulaması ve Biga Taşoluk Sulaması’nın da bulunduğu dev sulama tesisleriyle yaklaşık


560 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’ de son 11 yılda işletmeye alınan tesisler ile 463 bin 990 dekar zirai arazi suyla buluştuğunu söyledi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çanakkale’de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Çanakkale’nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye...