06 / 05 / 2024

Çanakkale belediyelerine çöp kamyonu

Çanakkale belediyelerine çöp kamyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale’de ziyaret ettiği belediyelere çöp kamyonu, vidanjör ve itfaiye aracı hibe etti. Kentlerinde ilk kez bir bakan gördüklerini söyleyen Yeniceliler, Güllüce’ye yoğun ilgi gösterdi.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Çanakkale'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Çanakkale Ezine'de iki katlı bir inşaatta çalışmalarda bulunan işçi, kalıbını söktüğü ıslak kalası taşıdığı sırada binanın yakınından geçen elektrik tellerinin akımına kapılıp yaşamını yitirdi. 

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 

Çanakkale Ayvacık Tüneli 2023'te tamamlanacak!

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 45 dakikada geçilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden iki tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika gibi kısa bir sürede geçilebilecek...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde inşaat devam ediyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yapımı devam eden Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemeler yaptı.

Çanakkale Seramik Vivien serisi ile ferah mekanlar!

Çanakkale Seramik, çimento etkisinin en sade sunumlarından biri olan, parlak ve pürüzsüz dokuya sahip ‘Vivien’ serisi ile konut içi ve banyolarda ferahlık hissi yaratıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang: "Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü tarih tüpü ile ölümsüzleştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayırga: "Amacımız yıllar sonra bölgede kazı yapacak arkeologlar tarafından eserlerin bilgilerine ulaşılmasını sağlamak" dedi.

Çöp vergisi 2017!

Çöp vergisi 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. Konutların vergisi su faturası dahilinde ödenebilecek..

Çanakkale Eviş Kent projesi satışa çıkıyor!

Çanakkale'de gerçekleştirdiği modern konutlar ile adından söz ettiren EVİŞ İnşaat'ın yeni projesi, bölgede yapılan konutların üst sekmentinde planlanıp, lider olmaya aday bir yapı konseptinde müşterilerine sunulacak.

Çanakkale Lapseki yat limanı Mart'ta tamamlanacak!

ÇANAKKALE'nin Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 3 ay önce ihalesi yapılan yat limanı projesiyle turizmin canlanacağını hem de kent ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

Çanakkale belediyelerine çöp kamyonu Haberi

Çanakkale belediyelerine çöp kamyonu

AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçim çalışmaları kapsamında bu sabah Çanakkale’ye gitti. Helikopterle Çan İlçesi’ne inen Güllüce, önce Çanakkale Seramik Fabrikası’na gitti. Fabrikayı gezen Güllüce, ürünlerle ilgili olarak yöneticilerden bilgi aldı. Güllüce, dünyada sadece Çanakkale’de üretildiği söylenen ürünleri inceledi. Ürünleri yakından inceleyen Güllüce, “Dünyada kelimesi 7 harflidir. Söylemesi kolaydır. Ama altını doldurmak zordur. Tebrik ediyorum” dedi.



Bakan Güllüce, daha sonra da Yenice Belediye binasında Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar’ı ziyaret etti. Güllüce’yi burada bir sürprizle karşılaştı. Bakanın geldiğini duyan Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ve Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu da Yenice Belediyesi’nde bekliyordu. Belediye başkanlarının heyecanlı olduğunu gören Güllüce, sakin olmalarını istedi. Belediye başkanları ise “İlk kez bir Bakan ziyaretimize geldi....