07 / 05 / 2024

Çanakkale Biga köprü

Çanakkale Biga köprü

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, temsili olarak iş makinesiyle yıkım çalışmasını başlattı. Köprünün yeni haliyle hizmete girmesinin 1 Ekim'de planlandığını aktaran Işık, "Köprünün yıkım ve yapım işini Atak İnşaat firması 4 milyon lira bedelle üstlendi." dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde önemli aşamaya geçildi!

Çanakkale ili Gelibolu İlçesi Sütlüce Köyü'nde inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Proje kapsamında destek ayaklarının inşaatı tamamlandı.

Çanakkale Köprüsü'ne zam geldi!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti 18 Mart tarihinde o günkü kurla 80 liraya denk geliyordu. Şimdi ise KDV'siz geçiş ücreti 110 lirayı buluyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile yıllık 18 milyarlık tasarruf!

Rüzgar testi laboratuvarında dayanıklılığı test edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde süreç başarıyla tamamlandı. Yakında açılması planlanan proje, Türkiye’ye her yıl 18 milyar lira civarında tasarruf sağlayacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü Çin testinden geçti!

1915 Çanakkale Köprüsü, Çin’in Southwest Jiaotong Üniversitesi'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla düzenlenen Tam Model Rüzgâr Tüneli testinden başarıyla geçti. 

Bakan Turhan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden Bakan Cahit Turhan'ın 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili yaptığı açıklama yayınlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı ölçüldü!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'in Southwest Jiaotong Üniversitesi'nde ölçüldü. Projenin Tam Model Rüzgar Tüneli testine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da katıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum havadan görüntülendi!

Türkiye'nin gurur projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki yapılan çalışmaların bulunduğu bölgenin son hali drone ile havadan görüntülendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'de ölçülecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olma özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgar testi 11 Eylül'de Çin'de gerçekleştirilecek." diye açıklama yaptı. 

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar hızlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 1,5 yıl önce bitirilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan , "Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak." dedi.

Çanakkale Köprüsü ile arsa ve konut fiyatları 4 kat arttı!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Köprü ile Lapseki ilçesinde arsa ve konut fiyatları yaklaşık dört kart arttı...

1915 Çanakkale Köprüsü'de inşaat hızla devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaatın hızla devam ettiğini söyledi.

Çanakkale Biga köprü Haberi

Çanakkale Biga köprü

Biga Belediye Başkanı ismail Işık, temsili olarak iş makinesiyle yıkım çalışmasını başlattı. Köprünün yeni haliyle hizmete girmesinin 1 Ekim'de planlandığını aktaran Işık, "Köprünün yıkım ve yapım işini Atak İnşaat firması 4 milyon lira bedelle üstlendi." dedi. 


Işık, hazırlanan proje kapsamında yenisinin "Büyük Köprü" benzeri olacağını belirterek, "Yeni köprü araç ve yaya trafiğine açık olacak. Müteahhidimiz bu konuda deneyimli ve özverili çalışmalarıyla 'Büyük Köprü'yü de zamanından önce tamamladı. 


Bugün 1 Ağustos, inşallah köprünün açılışını 1 Ekim'de yapacağız." diye konuştu. Köprünün 56 metre uzunluğa ve 13 metre genişliğe sahip olduğunu dile getiren Işık, şu bilgileri verdi: "Biga'nın üçte bir nüfusunun çarşı merkezi trafiğine girmeden Çanakkale çevre yoluna ve Çan yoluna bağlantısını sağlayacak köprü sayesinde ilçe trafiği de önemli ölçüde rahatlayacak. Bu yeni köprüyle...