05 / 05 / 2024

Çanakkale Boğazı elektrik

Çanakkale Boğazı elektrik

Çanakkale Boğazı ' nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisi Çanakkale Boğazı' ndan İstanbul'a aktarılabilecek...

İstanbul'un elektriği Çanakkale Boğazı'ndan geçecek!

İstanbul'un elektriği Çanakkale Boğazı'ndan geçecek. TEİAŞ tarafından Sütlüce ve Suluca mevkileri yakınında başlatılan çalışma kapsamında denize yüksek gerilim hattı kablosu döşenerek İstanbul'un Avrupa Yakası'na enerji nakledilecek.

Çanakkale Boğazı'ndan elektrik üretimi başlıyor!

Çanakkale Boğazı'ndan elektrik üretebilmek için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Kurdukları platformla akıntıyı ölçme çalışmaları yapan firma, prototip türbinle elektrik üretmeyi başardı. Şubat ayında test amaçlı elektrik verilecek...

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü konut ve arsa fiyatlarını artırdı!

Henüz ihaleye çıkmayan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün daha yapım çalışmaları başlamadan hem arsalarda hem de konut fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. İşte köprü projesiyle değerlenecek bölgeler;

Çanakkale Boğaz Köprüsü güzergahındaki arsaların fiyatları 2'ye katlandı!

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesi için gün sayılıyor. İhalenin 2016 başında yapılması bekleniyor. Son bir yılda köprü güzergahındaki arazi fiyatları iki kat arttı. Arazi sahipleri beklemede, yatırımcılar ise arazi peşinde...

Çanakkale Boğazı Köprüsü için fizibilite çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine yapılması planlanan boğaz köprüsünün fizibilite çalışmaları başladı.İhaleyi alan firma çalışanları sondaj işlemlerine başladı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zemin etüdü çalışması başlatıldı. Proje dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için protokol imzalandı!

Çanakkale Boğaz Geçişi projesinde yapılacak çalışmalar için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında proje protokolü imzalandı.

Çanakkale Boğazı asma köprü çalışmaları başladı!

IHI ve Itochu, Türkiye’nin batısındaki Çanakkale Boğazı’nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı.

Çanakkale Boğazı asma köprü çalışmaları başladı!

IHI ve Itochu, Türkiye’nin batısındaki Çanakkale Boğazı’nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı.

Çanakkale Boğazı Köprüsü'nde ilk adım!

IHI ve Itochu, Türkiye’nin batısındaki Çanakkale Boğazı’nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı.

Çanakkale Boğazı elektrik Haberi

Çanakkale Boğazı elektrik

Çanakkale Boğazı'nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisini, tüketimin gün ve gün arttığı İstanbul bölgesine aktarmak için Türkiye'de ilk kez yüksek gerilim denizaltı kablo bağlantısı yapılmaya başlandı. İtalyan bayraklı 'Giulio Verne' adlı geminin, boğazda denizin dibine Anadoludan Avrupa Yakası'na enerji hattı çekmek için aralıksız çalıştığı belirtildi. 


Türkiye Elektrik iletim A.Ş.'nin TEİAŞ), Lapseki ve Sütlüce sobelerinde bulunan 380 kiovoltluk Bandırma DGKÇS ile çdaş II ve Lapseki EİH ile 380 cilovoltluk Sütlüce (Interface) enerji iletim hatlarının, Avrupa Yakası'ndaki Gelibolu-Unimar enerji iletim halttı bağlantısı için Çanakkale Boğazı'na deniz altından yüksek gerilim denizaltı kablosu döşeniyor. İtalyan bayraklı 133 metre boyunda, 10 bin 674 groston ağırlığındaki 'Giulio Verne' gemisi bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'ndaki...