05 / 05 / 2024

İstanbul'a Çanakkale Boğazı'ndan yeni elektrik hattı!

İstanbul'a Çanakkale Boğazı'ndan yeni elektrik hattı!

Çanakkale Boğazı ' nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisi Çanakkale Boğazı' ndan İstanbul'a aktarılabilecek...



Çanakkale Boğazı'nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisini, tüketimin gün ve gün arttığı İstanbul bölgesine aktarmak için Türkiye'de ilk kez yüksek gerilim denizaltı kablo bağlantısı yapılmaya başlandı. İtalyan bayraklı 'Giulio Verne' adlı geminin, boğazda denizin dibine Anadoludan Avrupa Yakası'na enerji hattı çekmek için aralıksız çalıştığı belirtildi. 


Türkiye Elektrik iletim A.Ş.'nin TEİAŞ), Lapseki ve Sütlüce sobelerinde bulunan 380 kiovoltluk Bandırma DGKÇS ile çdaş II ve Lapseki EİH ile 380 cilovoltluk Sütlüce (Interface) enerji iletim hatlarının, Avrupa Yakası'ndaki Gelibolu-Unimar enerji iletim halttı bağlantısı için Çanakkale Boğazı'na deniz altından yüksek gerilim denizaltı kablosu döşeniyor. İtalyan bayraklı 133 metre boyunda, 10 bin 674 groston ağırlığındaki 'Giulio Verne' gemisi bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'ndaki Sütlüce mevkiinden deniz altı kablolarını döşemeye başladı. TEİAŞ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Basın Yayım ve Halkla İliş kiıer Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ana gerekçesi Bandırma bölgesinde inşaat aşamasında obn yaklaşık 2500 mw kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisini tüketimin gün ve gün arttığı İstanbul bölgesine aktarmak olduğu belirtildi.


Bizim Gazete


Geri Dön