06 / 05 / 2024

çanakkale dardanos deniz suyu çekilmesi

çanakkale dardanos deniz suyu çekilmesi

Sahilde yaklaşık bir haftadır kademeli gerçekleşen olayda, deniz suyu, kıyıdan 10 metre çekildi ve bölgede kum adacıkları ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar, bu kum yığınlarının üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi...

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil eden 318 metre yükseklikteki ayakları geçen günlerde bitirildi. Drone ile çekilen görüntülerde, 318 metre yükseklikte çalışan işçilerin zorlu mesaisi gözler önüne serildi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde 250 metreye ulaşıldı!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hızla devam ediyor. Lapseki ve Gelibolu yakasında deniz içerisinde bulunan köprü kulelerde, 26’ncı blokların da konulmasının ardından 250 metre yüksekliğe ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine 22'nci bloklar konuldu!

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün deniz içerisindeki kulelerine 22'nci bloklar yerleştirildi.

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin 56,3'ü  tamam!

Temeli 18 Mart 2017'de atılan, iki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında deniz içi ve kara çalışmaları aralıksız sürüyor...

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü denizle buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mart 2017 tarihinde temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsünün, deniz içerisine batırılacak kule kesonlarının kuru havuzdaki inşaatı tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yere değiyor!

Çanakkale 1915 Köprüsü için Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde kurulan şantiyede, köprünün deniz içinde inşa edilecek ayaklarının yapımında kullanılacak kuru havuz tamamlandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı!

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı. Çanakkale Deniz Savaşları’nın yıldönümü olan 18 Mart’ta köprünün temelleri atılacak.

Çanakkale’de yapımı planlanan santraller hava kalitesini etkiler!

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çanakkale’de yapımı planlanan santrallerin hava kalitesi, sağlık ve toprak üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ve bu etkilerin çok uzak mesafelere uzandığını gördük” dedi.

çanakkale dardanos deniz suyu çekilmesi Haberi

çanakkale dardanos deniz suyu çekilmesi


Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı köyünün Dardanos mevkisinde, med cezirden (gel-git) kaynaklandığı bildirilen çekilme nedeniyle deniz suyu, kıyıdan 10 metre uzaklaştı.


Sahilde yaklaşık bir haftadır kademeli gerçekleşen olayda, deniz suyu, kıyıdan 10 metre çekildi ve bölgede kum adacıkları ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar, bu kum yığınlarının üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede çok az bir med cezir yaşandığını söyledi.


Bu olayla tek yönlü rüzgarların, kıyı akıntılarıyla sahile kum taşıdığını belirten Perinçek, şöyle konuştu:


"Burada aslında çok büyük miktarda deniz çekilmiş gibi gözüküyor. Aslında çekilme çok fazla değil. Belli bir süre bu olay tekrar ediyor. Günün belli saatinde deniz çekiliyor, tek yönlü rüzgarlar alana kum taşıyor. Deniz bununla...