05 / 05 / 2024

Çanakkale esnaf sorunu

Çanakkale esnaf sorunu

Çanakkale’de kent genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ile yıkılan eski binalar, yerlerini yeni ve modern binalara bırakıyor. Dönüşüm hız kesmeden sürerken, kent merkezi adeta şantiye alanını andırıyor.

Bu yıl da ev almak kolay olmayacak! Konuta erişim sorunu nasıl çözülür?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu sene de ev almanın kolay olmayacağına dikkat çekerek, konuta erişim sorunu için yapılabilecekleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Esnafın kira sorunu büyüyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle işleri duran milyonlarca esnaf ya işletmesini borcu yüzünden kapattı ya da devretti. Bir anda gelirlerini kaybeden esnaf çaresizce yardım eli uzatılması için bekliyor.

Almanya'da Türk esnaflar Kovid-19 salgını nedeniyle kira sorunu yaşıyor!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren Türk esnaf kira sorunu yaşıyor...

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün artıyor. Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı’nın inşaatının durması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı Mart'ta tamamlanacak!

Çanakkale’nin otopark sorunu Cennet Otoparkı ile çözülüyor. İnşaatına geçtiğimiz aylarda başlanılan Cennet Otoparkı'nın Mart ayında tamamlanması planlanıyor. 

Nihat Çiftçi: Esnafın yer temin sorununu çözeceğiz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Buğday Pazarı ve Zahireciler Borsası esnafının yeni bir alana taşınması ile ilgili taleplerini dinleyerek sorunu çözeceklerini söyledi.

Dede Özkaraca: Toki'nin en büyük sorunu pazar yeri!

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkaraca, TOKİ bölgesinin en büyük sorunu olan pazar yeri ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, pazar yerinden yer isteyen esnafların Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.

Çanakkale Ayvacık'taki alt geçit sorunu ne zaman çözülecek?

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi’nde, 3 yıl önce yaptırılan ancak tabanından su çıkması üzerine dolgu yapılan alt geçidin yüksekliğini 1.50 metreye kadar düşmesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Çiğli'nin en büyük sorunu otopark!

İzmir Çiğli'de özellikle esnafın en büyük sorunu otopark ve yüksek işgaliye ücretleri. Belediyenin borç yükünün esnafa yüklendiğini iddia eden işletmeciler, Başkan Hasan Arslan'dan hizmet bekliyor

Çanakkale'de kooperatif hizmet binası açıldı!

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hizmet binası ve Nizamettin Kaya Konferans Salonu törenle açıldı.

Küçük esnaf için büyük adım!

Gaziantep esnaflarının en büyük sorunu olan sermaye ve tanıtım için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği düğmeye bastı. Gaziantep'te 2014 yılı içinde 3 bin 320 kişi yeni iş yeri açarken 880 esnaf işi bıraktı.

Buca'da çöpler nedeniyle çıkan yangınlar esnafı kaygılandırıyor!

Buca Sanayi Sitesi 641 sokaktaki çöp sorunu, aradan geçen süreye rağmen devam ediyor. İzmir Buca Sanayi Sitesi 641 sokakta bulunan mobilya atölyeleri esnafı bölgeye dökülen çöp ve moloz nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Çanakkale esnaf sorunu Haberi

Çanakkale esnaf sorunu

Çanakkale’de kent genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ile yıkılan eski binalar, yerlerini yeni ve modern binalara bırakıyor. Özellikle kent merkezinde yürütülen inşaat çalışmaları nedeni ile kent merkezi şantiye alanına dönüyor. Çalışmalar sırasında araç ve yaya trafiğine kapatılan yollar nedeni ile esnaflar işlerinin azaldığını belirtiyor. 


 Çanakkale’de yürütülen kentsel dönüşüm hız kesmeden sürerken, kent merkezi adeta şantiye alanını andırıyor. Kent merkezinde bulunan ara sokaklarda yürütülen inşaat çalışmalarında kullanılan ağır iş makinaları ve kamyonlar nedeni ile birçok sokak yaya ve araç trafiğine kapatılıyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar gün boyu süren çalışmalar nedeni ile oluşan toz ve gürültü nedeni ile rahatsız olduklarını belirtiyor. Sokaklarda faaliyet yürüten kafeler ise, kapanan yollar nedeni ile vatandaşların sokağa giremediği ve girseler bile gürültü ve toz nedeni ile çalışmaların yürütüldüğü sokaklarda...