06 / 05 / 2024

Çanakkale gezici müze

Çanakkale gezici müze

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da açıldı. Zafer Meydanı'nda açılan gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nı anlatan yaklaşık 4 bin materyal yer alıyor. Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç açılışta konuşma yaptı.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.

Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Minia ve Müzesi inşa edilecek!

Sancaktepe Belediyesi tarafından, temeli 18 Mart’ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek ‘1915 Çanakkale Minia & Müze’ Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Antalya'da müze ve ören yerleri 12.7 milyon lira gelir sağladı!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

Müze tasarımcısı David Chipperfield 24 Şubat'ta İstanbul'a geliyor!

Müze tasarımı; mimarların, tasarımcıların gözlerini kamaştıran bir konudur. Sadece sergiler tartışma yaratmaz, müzeler de içinde sergilenen kadar önemlidir. Ve müze deyince de akla gelen isimlerdendir David Chipperfield.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

Çanakkale gezici müze Haberi

Çanakkale gezici müze

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Kütahya'da ziyarete açıldı.


Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Zafer Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu. 


Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakanlık tarafından müzenin gezici hale getirilmesinin, yakın tarihin bilinmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Bu yüzden tüm Kütahyalıları ve özellikle gençleri müzeyi gezmeye davet eden İngenç, "Geçmişi iyi bilir, iyi tanırsak geleceğimizi de daha iyi yönlendiririz" sözüyle tarihin önemine vurgu yaptı.


Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı da genel müdürlüklerinin bu projeye destek verdiğini dile getirdi.


Projenin öncelikli hedefinin yıl içerisinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, oradaki kahramanları ve zaferleri 2015 yılına kadar Türkiye'ye tanıtmak...