19 / 05 / 2024

Çanakkale Gökçeadada yollar imece usulüyle mi yapılıyor

Çanakkale Gökçeadada yollar imece usulüyle mi yapılıyor

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yollar adanın doğal taşlarıyla imece usulüyle yapılıyor. Yolların yapımında Gökçeada'nın doğal taşları kullanılırken, taş ustaları da bedelsiz olarak çalışıyor.

Gökçeada'da satılık arsa fırsatı! İhalesi 13 Aralık'ta!

Gökçeada Belediyesi, Çanakkale ili, Gökçeada ilçesi, Yeni Mahalle'de yer alan arsayı satıyor. Peki Gökçeada'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? İşte o satışla ilgili detaylar...

İl Özel İdare, Çanakkale Ayvacık'taki günübirlik tesis alanını satışa çıkardı!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan günübirlik tesis alanını satışa çıkardı. 

TOKİ'den Çanakkale Gökçeada'ya 240 ay taksitle 160 yeni konut!  

Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği TOKİ Çanakkale Gökçeada 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Çanakkale Gökçeada projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Çanakkale Gökçeada 2022 ucuz konut projesi...

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Gökçeada Belediyesi'ne ait iki kaçak yapı yıkılacak!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde belediye tarafından kaçak inşa edildiği tespit edilen iki yapıyla ilgili yıkım kararı alındı. 

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor!

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’nın yüzde 40 hissesini almak için harekete geçti. Sabiha Gökçen’i satın alan THY, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'na da ortak olmak istiyor.

Çanakkale 1915 Köprüsü Lapseki’nin konut fiyatlarını artırdı!

Sahibinden'in Şubat 2018 verilerine göre Çanakkale 1915 Köprüsü, bağlantı noktaları olan Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde satılık konutların metrekare fiyatlarını artırdı...

Gökçeada'da 280 yataklı kız öğrenci yurdu açıldı!

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 280 yataklı kız öğrenci yurdunun açılış programına katıldı.

Çanakkale Gökçeadada yollar imece usulüyle mi yapılıyor Haberi

Çanakkale Gökçeadada yollar imece usulüyle mi yapılıyor

Gökçeada'da, Cumhuriyet Meydanı ve bu meydana çıkan Atatürk Caddesi ile Kadirbey Caddesi'nde yürütülen yol çalışmaları imece usulüyle yapılıyor. Yolların yapımında Gökçeada'nın doğal taşları kullanılırken, taş ustaları da bedelsiz olarak çalışıyor.


Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı düzenlemesi yapıldığını söyleyerek, "Su isale hatlarımız ile birlikte ilçe merkezimizdeki yağmur sularını da toplayacak mazgal sistemi ve yeni yol çalışmalarımız başladı. Yol çalışmalarımızda Gökçeada'nın kendi öz kaynakları olan doğal taşlar kullanılıyor. İşçiliği ise bila bedel, imece yoluyla Gökçeada'mızda bulunan taş ustalarımız tarafından yapılmakta.


Gökçeada'da bulunan taş ustalarımız kesinlikle anıtı dikilecek şahsiyetlerdir. Gökçeada'nın, birlik ve beraberlik içinde, bu yolları adanın doğal taşı ve imeceyle yapması, gerçekten çok mühim bir çalışma. Adanın doğal taşıyla yapılan yollarımız Gökçeada'ya çok büyük bir katma değer...