03 / 05 / 2024

Çanakkale Lapsekide bina çökmesi

Çanakkale Lapsekide bina çökmesi

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde 5 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kalan olup olmadığı bilinmiyor. Çökme olan bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.

Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bina tahliye edildi!

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası Gaziosmanpaşa’da 3 katlı bir binada çatlaklar meydana geldi. Yıkım riski bulunan bina tahliye edildi.

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Çanakkale Ayvacık'a 340 tane yeni bina yapılacak!

Çanakkale Ayvacık'a yeni dönemde 340 tane yeni bina inşaatı yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''şuan teslim edilen 200 konut yeni dönemde 340 tane yeni binamızın inşaatına başlayacağız” dedi.

Çanakkale'de yeşil bina hızla yükseliyor!

Çanakkale'de bir buçuk yıl önce temeli atılan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezinin inşaatı devam ediyor. Yol seviyesine çıkan proje 47 Milyon TL yatırım bedeline sahip.

Çanakkale'de 2 ayda bin 729 konut yapıldı!

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017 yılının ilk iki ayında yapılan konut sayısı bin 729'a ulaşırken 7 yılda verilen bina ruhsatı sayısı 3 bin 709'a çıktı.

Bursa İnegöl'de 4 bin bina deprem riski altında!

Çanakkale’deki depremlerin ardından gözler Bursa’nın İnegöl ilçesine çevrildi. İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Öztürk, İnegöl'deki 4 bin bina için tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Çanakkale Karacaören'e 40 bin yeni konut geliyor!

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural;"Karacaören Bölgesinde geniş yeşil alanlarının olduğu, 10 kata kadar yükselebilen bir bina silueti oluşturma aşamasındayız. Orada 40.000 ailenin yaşayabileceği bir konut alanı gerçekleştirilecek." dedi.

Çanakkale Lapseki'de 5 katlı bina çöktü!

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde 5 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kalan olup olmadığı bilinmiyor. Çökme olan bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.

Mühendisler Çanakkale'de Yeşil Yerel Yönetim Binası'nı inceledi!

Çanakkale İnşaat Mühendisleri Odası'na bağlı üyeler, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası inşaat alanınındaki çalışmaları yerinde inceledi. Yeşil bina, enerjisini güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını da engelle

Çanakkale'deki dersane binası imara aykırı olduğu için mühürlendi!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde faaliyet gösteren Fem ve Anafem Dersaneleri’nin bulunduğu bina, ‘yangın, can ve mal güvenliği’ ile ‘imar yönünden projeye aykırı kaçak bölümler yapıldığı’ gerekçesiyle belediye fen işleri ekiplerince mühürlendi.

Çanakkale'de Hilton Oteli için imar izni!

Çanakkale Belediye Meclisi'nce yapılan olağanüstü toplantıda, kente Hilton Oteli yapılması amacıyla 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Çanakkale Hilton Oteli için imar izni verildi!

Çanakkale'de Hilton Oteli yapılması amacıyla 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni kabul edildi.

Çanakkale Lapsekide bina çökmesi Haberi

Çanakkale Lapsekide bina çökmesi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde beş katlı bir bina çöktü. İlk bilgilere göre, bir inşaat için iş makinesi hafriyat kazısı yaparken, bitişikteki binadan çatırtılar geldi. Sesler gelmesi üzerine bina sakinleri hemen tahliye edildi. Bu sırada 5 katlı apartman büyük bir gürültüyle çöktü.


Enkaz altında kalan olup olmadığı bilinmiyor. Çökme olan bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.



Habertürk


Bu haber Yeni Asır'da şöyle yer aldı:


Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı nedeniyle bitişiğinde hasar meydana gelen 5 katlı bina çöktü. Alınan bilgiye göre, Gazi Süleymanpaşa Mahallesi Zeren Sokağı'ndaki bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki 5 katlı binada çatlak oluştu. Çatlakları fark eden ve sesler geldiğini duyan işçilerin uyarısı üzerine, bina sakinleri tahliye edildi.


İşçilerden 20 yaşındaki Emrah Cengiz, binanın boşaltılmasına yardımcı olurken ses...