04 / 05 / 2024

Çanakkale Merkezi

Çanakkale Merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden Çanakkale'de meydana gelen deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Çanakkale Biga Hastanesi için geri sayım başladı!

Çanakkale Biga'da inşa edilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk hastane inşaatında incelemelerde bulundu. 

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Çanakkale'ye yeni cazibe merkezi geliyor!

Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi sosyal donatıları ve seyir terasıyla yeni bir cazibe merkezi oluşturacak. 100 metre yüksekliğindeki kulenin yüzde 55'i tamamlandı.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Çanakkale Çardak Ticaret Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Çardak bölgesinde yapılması planlanan Çardak Belediyesi Ticaret Merkezi için inşaat çalışmaları başladı.

Çanakkale'deki 4 aile sağlığı merkezi için yıkım kararı!

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 60 bin kişiye hizmet veren kamuya ait 4 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) için yıkım kararı alındı. 

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın inşaatında sona gelindi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı hızla devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

Çanakkale, Marmara'yı Avrupa'ya bağlayan büyük yol aksı olacak!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklamalar yaptı.

Çanakkale 80. Yıl Özel İdare İş Merkezi 4.9 milyon TL'ye satılıyor!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından, 80. Yıl Özel İdare İş Merkezi ihale ile satışa sunuluyor. İhale 3 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Çanakkale Merkezi Haberi

Çanakkale Merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışına eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile katıldı.


Tesisin açılışında konuşan Erdoğan, ''Gerek bakanlarımıza, gerek bakanlık mensuplarımıza, bu projede emeği geçen mimarından, inşaat mühendisine, yüklenici firmanın tüm yönetici ve işçilerine hepsine çok teşekkür ediyorum. 1915'in 18 Martı'nı bugüne taşıdıkları için ve yarınlara da taşımanın, şu anda onun temellerini attığımız için mutluyuz. Kutluyorum, hayırlı olsun diliyorum'' dedi.


Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi


Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe mevkisinde tesis edilen tanıtım merkezinde, dünyada benzeri olmayan hologram ve filmin aynı anda kullanılması tekniğiyle Çanakkale Muharebeleri 11 farklı mekanda...