02 / 05 / 2024

çanakkale sulama tesisleri

çanakkale sulama tesisleri

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..

Çiftçinin 2022'de ödeyeceği fiyat tarifesi belli oldu! Yüzde 50 indirim uygulanacak

2022 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu tarifelerde belli şartların yerine getirilmesi şartıyla yüzde 50'ye varan indirimler uygulanacak.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Asmatepe Mesire yeri ve Tesisleri 23 yıllığına kiraya veriliyor!

Çanakkale İl Özel İdaresi Encümeni Başkanlığı Çanakkale Asmatepe Mesire yeri ve Tesisleri için kiralama ihalesi düzenliyor.

İÇDAŞ'ın Çanakkale'deki tesisleri 50 milyon dolara mal olacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İÇDAŞ'ın tesislerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Burası Marmara'nın, Karadeniz'in ve Akdeniz'in en büyük kuru yük gemilerinin inşa edileceği özel kuru havuz olacak." dedi.

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..

Çanakkale Biga'da TOKİ sosyal tesisleri açıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçesi Hamdibey Mahallesi'nde yaptırılan TOKİ Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı.

Çanakkale'deki 11 tesisin temeli atıldı!

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi.

Çanakkale'de sosyal tesis çalışmaları hızlandı!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi, muhtarlar ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek “Belediye Sosyal Tesisleri ve İl Halk Kütüphanesi alanına Kültür Bakanlığınca hazırlanan taslak proje hakkında” görüş alışverişinde bulundu.

Çanakkale Türkan Saylan Sosyal Tesisleri alanı değerlendirildi!

Ülgür Gökhan’ın ‘‘Çanakkale halkı karar versin’’ dediği Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu alanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini bu kaz kadın yurttaşlara sorduk.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Gümüşhane köylerine 1 milyar TL'lik sulama tesisi!

Gümüşhane köylerine İller Bankası kaynaklarıyla 1 milyon liralık tarımsal sulama tesisleri yapılırken, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla da mevcut tesisler için 32 bin metre uzunluğunda boru ve 22 ton çimento yardımı yapıldı.

Sulama birlikleri kanunu!

Sulama birlikleri kanunu, 22 Mart 2011 tarihinde 27882 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, inşa edilmiş veya halen inşa edilmekte olan ya da inşa edilmesi planlanan sulama tesisleri ile ilgili esaslara yer veriliyor....

Çanakkale'de konaklama intiyacı ev pansiyonculuğuyla karşılanacak!

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret için yurtiçi ve yurtdışından gelen çok sayıda kişi için konaklama tesisleri yetersiz kalıyor. Şehirde konaklama sıkıntısı, ev pansiyonculuğuyla giderilecek....

çanakkale sulama tesisleri Haberi

çanakkale sulama tesisleri


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erkek, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


CHP'li Erkek önergesinde "18.12.1953 tarih ve 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdür lüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2’nci maddesinin 1 ’inci fıkrasının a) bendinde “Taşkın sular ve sellere karşı koruyucu tesisler meydana getirmek”; b) bendinde “Sulama tesislerini kurmak, sulama sahalannda mevcut parsellerin tamamını veya akşamım gösterir harita ve planlan yapmak veya yaptırmak ve icabı halinde. kadastrosunu yaptırmak”; g) bendinde ise “Yukardaki fıkralarda yazılı tesislerin (Çalıştırma, bakım ve onanm dahil) işletmelerini sağlamak” hükümleri yer almaktadır. " şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda 3 soru sordu:


1. Çanakkale ilimiz kapsamında sulama ve taşlan...