12 / 05 / 2024

çanakkale troia kazılarını kim yapıyor

çanakkale troia kazılarını kim yapıyor

Çanakkale'de bulunan Troia antik kenti, yaklaşık 150 yıllık kazı macerasında ilk defa bir Türk üniversitesi tarafından kazıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bu yıl yapılan kazılar hakkında bilgi verdi....

İş Bankası borçların kökünü kazıyacak. Borçlarınızı silmek için hemen bakın

İş Bankası vatandaşların borçlarını ödeyebilmesi adına çok önemli bir kredi kampanyasını devreye soktu. Banka tarafından uygun koşullarda 50 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çanakkale Çan emlak yatırımcılarının radarında!

1915 Çanakkale Köprüsü'yle son dönemlerde yatırımcıların gözdesi haline gelen Çanakkale Çan'da arsa ve daire fiyatları 2 kat arttı.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Çanakkale Lapsekili emlakçılar normalleşme sürecini bekliyor!

Çanakkale Lapsekili emlakçılar işlerinin ve piyasanın düzelebilmesi için koronavirüs normalleşme sürecini bekliyor.

Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı.

Çanakkale Adatepe'deki taş evler yatırımcıların radarında!

Çanakkale Adatepe Köyü, tarihi evleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2-3 milyon liraya satılan taş evler restore edilerek konut, butik otel veya kafe olarak kullanılıyor.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Yabancıların gözü mega projelerde!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcıları ve grupları Dubai'de bir araya geldi. Yabancı yatırımcıların gözü kulağı 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerdeydi.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

çanakkale troia kazılarını kim yapıyor Haberi

çanakkale troia kazılarını kim yapıyor


2013 yılı Troia kazısı çalışmaları, Bakanlar Kurulu kararı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle ÇOMÜ adına Doç. Dr. Rüstem Aslan tarafından yapıldı. Aslan, kazıların Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nin denetimi ve yardımıyla öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı, ÇOMÜ, Tevfikiye Köyü Muhtarlığı ve Troia Vakfı’nın yardım ve katkılarıyla yapıldığını söyledi: "Bu yılki çalışmalarla birlikte Frank Calvert’in 1863 yılındaki ilk kazısından itibaren Troia çalışmalarının 150. yılıdır. Bu süreç içerisinde Troia kazılarında pek çok önemli buluş ve çalışma gerçekleştirilmiştir. Heinrich Schliemann’ın, höyüğü büyük oranda tahrip ederek bulduğu Troia hazinelerini yurtdışına kaçırması, Wilhelm Dörpfeld’in Troia’nın dokuz kenti keşfi, Carl Blegen’in bu kalıntıları modern arkeolojinin merkezi yapması ve Manfred Osman Korfmann’ın yeni bir ufuk açarak, Son Tunç Çağı Troia’sının bir...