22 / 07 / 2024

çanakkale üniversite camisi ne zaman yapılacak

çanakkale üniversite camisi ne zaman yapılacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü içerisinde yapılması planlanan caminin yapımından sorumlu dernek ile yüklenici firma arasında yapım sözleşmesi ve yer teslim tutanağı imzalandı...

Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ tarafından inşa edilen Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi’ni ibadete açtı. Erdoğan, 18 Mart Şehitler Haftası’nın içinde taçlandırılmış bir günde bir arada olduklarını dile getirdi.

Bandırma'ya 6 bin 200 kişilik üniversite camisi geliyor!

Balıkesir’in Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin hayata geçmesinin ardından, o mevkide ihtiyacı hissedilen cami yapımı için yola çıkıldı.

Turhan Mildon Üniversite Camii açıldı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Turhan Mildon Üniversite Camii açıldı. İşadamı Mert Mildon tarafından ÇOMÜ Terzioğlu Kampusu’ndaki Öğrenci Sosyal Merkezi arkasına yaptırılan cami ibadete açıldı.

Çanakkale'de 3 cami, minareleri hasar aldığı için ibadete kapatıldı!

Çanakkale'de 3 cami, minareleri hasar aldığı için geçici olarak ibadete kapatıldı. Aslanca Camisi'nde incelemelerde bulunan İl Müftü Yardımcısı Alaattin Tosun, bu ibadethanedeki hasarlara ilişkin yetkilileri bilgilendirdiğini anlattı.

Çanakkale Dumlupınar Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'de 40 bin kişinin toplam 1 milyon 600 bin lira bağışıyla yapılan Dumlupınar Camisi ibadete açıldı, Dumlupınar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muzaffer Berkit de merhum hayırsever Göçmen'e teşekkür etti

Çanakkale'ye ikinci üniversite yapılacak!

Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı, Çanakkale'ye vakıf üniversiteyi kurmayı planlıyor...

Özkök Ailesi üniversite arazisi satın aldı!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Özkök Ailesi üniversite arazisi satın aldı' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Halkalı'da bir yıldır satılmayı beklenen bir arazi vardı...

çanakkale'de belediyeye ait arsanın devri için anket yapıldı!

çanakkale'de belediyeye ait 16 dönüm arsanın, Tıp Fakültesi Hastanesinin  büyütülmesi için çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (çOMÜ) devredilmesi için anket düzenledi.

çanakkale üniversite camisi ne zaman yapılacak Haberi

çanakkale üniversite camisi ne zaman yapılacak


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü içerisinde yapılması planlanan üniversite camisinin inşaat ruhsatı alındı.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü içerisinde yapılması planlanan caminin yapımından sorumlu dernek ile yüklenici firma arasında yapım sözleşmesi ve yer teslim tutanağı imzalandı. ÇOMÜ Rektör Prof.Dr. Sedat Laçiner, yüklenici firma sorumlusu Öğretim Üyesi Dr. Ercan Yozgat ile Dernek yönetim üyeleri ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı personelinden oluşan bir heyet cami inşaatı ile ilgili rektörlükte bir araya geldi. Yapılacak olan cami inşaatının birinci yılında kabasının ikinci yılında ise tamamının bitirilip ibadete açılması planlanıyor.Osmanlı cami mimarisinin geldiği son nokta olarak düşünülen Selimiye Camii modeli dikkate alınarak tasarlanan cami, avlusu dahil olmak üzere toplamda 5000 m² oturum alanına sahip, yaklaşık 10.000 kişinin aynı anda ibadet edebilecek.


Üçer şerefeli...