05 / 05 / 2024

Çanakkale üst ölçekli planı

Çanakkale üst ölçekli planı

Son yıllarda ülkemizin genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda bu iki ilimizde de gözle görülür bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan ekonomik gelişmeler kent bütününde sektörel açıdan büyük baskılar oluşturuyor...

Kaleseramik’in Çanakkale’deki mağazası açıldı!

Kaleseramik’in, Çanakkale’deki güçlü iş ortağı Özkorkmaz Yapı bünyesinde yer alan yeni mağazası, Kale Grubu üst yönetiminin de yer aldığı özel bir törenle açıldı.

Çanakkale Kepez'e kapalı pazar yeri geliyor!

Çanakkale Kepez'de, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma töreni yapıldı.

Çanakkale Ayvacık'ta konteyner kent kuruldu!

AFAD ve Türk Kızılayınca, Çanakkale Ayvacık'ta üst üste yaşanan depremlerin ardından mağdur vatandaşlar için bölgede konteyner kent kurulumuna başlandı.

Çanakkale'de deprem sigortalı konut oranı yüzde 57!

Çanakkale'de üst üste yaşanan depremler, zorunlu deprem sigortasına yönelik bilinç düzeyini yeniden gündeme getirdi. Çanakkale'de DASK verilerine göre toplam sigortalılık oranı yüzde 57 seviyesinde bulunuyor.

Çanakkale'de 298 ev hasar gördü!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Çanakkale'de üst üste yaşanan depremlerin 298 evin yıkılmasına veya hasar görmesine neden olduğunu belirtti.

Çanakkale Eviş Kent projesi satışa çıkıyor!

Çanakkale'de gerçekleştirdiği modern konutlar ile adından söz ettiren EVİŞ İnşaat'ın yeni projesi, bölgede yapılan konutların üst sekmentinde planlanıp, lider olmaya aday bir yapı konseptinde müşterilerine sunulacak.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Köprüsü'ne olağanüstü ilgi!

Çanakkale 1915 Köprüsü için 26 Ocak'ta teklifleri alacaklarını belirten Bakan Arslan "Dünyanın her yerinden olağanüstü bir ilgi var" dedi.

Çanakkale Lapseki'de üst yapı çalışmaları sürüyor!

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üst yapı çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Yılmaz, “ Halide Edip Adıvar caddesi üzerinde çalışmaların devam ediyor. " dedi.

Çanakkale Gelibolu'nda yol çalışmaları başladı!

Çanakkale Gelibolu Belediyesi, Hoca Hamza Mahallesi'nde Tuğsavul Caddesi ile Fener altı mevkii arasında bağlantı yolu olan Şengül Sokak'ta tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarını başlatı.

Çanakkale'de Hilton Oteli için imar izni!

Çanakkale Belediye Meclisi'nce yapılan olağanüstü toplantıda, kente Hilton Oteli yapılması amacıyla 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Çanakkale'de kentsel yenileme çalışmaları devam ediyor!

Çanakkale Belediyesi kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda öncelikle altyapı çalışmaları tamamlanan alanların üstyapı çalışmaları gerçekleştirilerek kent yenileniyor.

DoubleTree by Hilton Çanakkale ve Eskişehir'de açılıyor!

DoubleTree by Hilton Çanakkale ve Eskişehir'de açılıyor. Hilton Worldwide, üst sınıf segmentindeki DoubleTree by Hilton markasının Türkiye'deki portföyünü genişletme kararı aldı. Çanakkale ve Eskişehir’de iki DoubleTree by Hilton oteli açılacak.

Çanakkale üst ölçekli planı Haberi

Çanakkale üst ölçekli planı

Ülkemiz coğrafyası ve tarihi bakımından çok önemli bir yere sahip olan Balıkesir ve Çanakkale illeri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.


Son yıllarda ülkemizin genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda bu iki ilimizde de gözle görülür bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor.  Yaşanan ekonomik gelişmeler kent bütününde sektörel açıdan büyük baskılar oluşturuyor. 


Bu kapsamda özellikle kıyı kesimlerindeki mevcut eğilimler doğrultusunda Turizm odaklı bir gelişim gösteren Çanakkale ilimiz ile genel itibari ile Hizmetler ve Sanayi odaklı bir gelişim gösteren Balıkesir ili barındırdığı zenginliklerin korunması amacı ile büyük ölçekli planlama çalışılması kaçınılmaz bir hal aldı. Bakanlık işte bu noktada devreye girerek 2011 yılında Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları başlattı.


Önümüzdeki yılları hedefleyen Çevre Düzeni Planı çalışmalarında plan kararlarının oluşturulmasına yönelik kamu...