17 / 11 / 2024

Çandarlı İbrahim Paşa Kültür Merkezi

Çandarlı İbrahim Paşa Kültür Merkezi

HER dönemin izlerini bünyesinde barındıran Bursa'da, çoğu yıkılmaya yüz tutmuş, harabe halindeki eserler Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları ile sosyal hayata ev sahipliği yapan ihtişamlı mekânlar haline geliyor...

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

İbrahim Benter: Kapalı Maraş Lala Mustafa Paşa'nın mirası!

Yeniden açılması gündeme gelen Kapalı Maraş hakkında konuşan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, ''Kapalı Maraş, Lala Mustafa Paşa'nın mirası'' dedi.

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Paşa Parlayan, Yattara için gittiği Gine'de inşaat şirketi kurdu!

Bir dönem Trabzonspor'da oynayan İbrahim Yattara'ya ev inşa etmek için Gine'ye giden Trabzonlu iş adamı Paşa Parlayan, Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kurdu.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa'ya yeni müze!

Tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Bursa’yı adeta bir açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırdığı müzelere Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nı da ekledi.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

1941 yılında Hadım Hasan Paşa Medresesi yıllık 192 liraya kiraya verilecekmiş!

Reşat Altın'ın 25 lira olduğu 1941 yılında, İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Haseki'de İbrahim Paşa Mektep binası 50 liraya kiraya verilecekmiş. Hadım Hasan Paşa Medresesi ise yıllığı 192 liraya kiraya verilecekmiş.

1936 yılında Fatih'te bulunan İbrahim Paşa Cami 2.877 liraya satılacakmış!

1936 yılında Fatih Bab-ı Ali'de bulunan İbrahim Paşa Cami 247 metrekare arsasıyla 2.877 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Hırka-i Şerif'te Tahta Minare adında bir mescit 1.139 liraya satılacakmış.

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Çandarlı İbrahim Paşa Kültür Merkezi Haberi

Çandarlı İbrahim Paşa Kültür Merkezi

HER dönemin izlerini bünyesinde barındıran Bursa'da, çoğu yıkılmaya yüz tutmuş, harabe halindeki eserler Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları ile sosyal hayata ev sahipliği yapan ihtişamlı mekânlar haline geliyor. 


BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bitinya döneminde yaptırılan 2 bin 300 yıllık bir geçmişi bulunan ve 14 burç ve 6 kapısıyla 3 bin 400 metre uzunluğundaki surlarda sürdürdüğü restorasyon çalışmalarıyla kent silueti eski ihtişamına kavuşturuyor. 


Yaklaşık 130 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan ve kentin her köşesi ilk dönem Osmanlı eserleriyle donatılan Bursa'da, Cumhuriyet dönemi sonrası kendi kaderlerine terk edilen tarihi mekanlar, günümüzde bulundukları bölgelere mimari, sosyal ve kültürel açıdan değer katıyor. 


260 PROJE BULUNUYOR Kentin mimari hafızasını oluşturan tarihi eserleri ayağa kaldırmak amacıyla bu dönem 260'ın üzerinde projeyi gündemine alan Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla, kentin tarihi mimarisi...