07 / 05 / 2024

canik binaları boyanıyor

canik binaları boyanıyor

Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacı İsmail, Yavuzselim, Kuzey Yıldız ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binalar yeniliyor.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

Elazığ’da hasar tespiti yapılan binalar yıkılıyor!

Elazığ’daki depremin ardından hasar gören binaların tespitleri yapılıyor. Hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Manisa'da depremden hasar gören binalar yıkılıyor!

Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde bir haftada yaşanan iki depremin sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor...

Ayvacık'ta tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor!

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde büyük tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğinden meydana gelen metruk binalar yıkılıyor.

İstanbul sokaklarındaki metruk binalar tehlike saçıyor!

Mega kent İstanbul'daki metruk binalar adeta tehlike saçıyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin göz yumduğu ve İstanbullular için büyük tehlike arz eden bazı örnekler...

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Kahramanmaraş'taki metruk binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde kullanım ömrü dolmuş, metruk binaları yıkıyor.

İzmit'teki metruk binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, kentteki metruk binaları yıkıyor...

Hatay Kırıkhan’da metruk binalar yıkılıyor!

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde metruk ve çökme tehlikesi olan harabe binalar Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından alınan kararla yıkılıyor.

Bursa’daki metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da kent estetiğini bozan ve sosyal riskler oluşturan metruk binalar tek tek yıkılıyor. 

Samsun Canik TOKİ projesi yarın satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Canik projesinde yer alan 4 adet konut yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Samsun Canik başvuruları 19 Ağustos'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Canik projesinde yer alan konutlar için başvurular 19 Ağustos'ta başlıyor.

Mardin'de metruk binalar yıkılıyor!

Mardin'de tehlike arz eden metruk binalar yapılan tespitin ardından, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

canik binaları boyanıyor Haberi

canik binaları boyanıyor

'Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesinin ilkini Toptepe Mahallesi'nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacı İsmail, Yavuzselim, Kuzey Yıldız ive Gaziosmanpaşa Mahallelerinde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binalar yeniliyor.

Yaklaşık 2 bin bnayı kapsayan proje kapsamında boya, kum ve çakıl Canik Belediyesi tarafından saklanırken, işçiligini vatardaşlar yapıyor. Proje sonunda, Sem yorgun binalar dinamik hale gelecek, tem de renklenen bin mahalleler estetik görünüme kavuşacak. 


Hacılsmail Mahallesı'nde 36 sokakta 373 binanın dönüşümü başlanılırken, Yavuzselim Mahallesinde 46 sokakta 325 bina, Kuzey Yıldızı Mahallesinde 29 sokakta 355 bina tespit edildi. Şu ana kadar 881 binanın tespit edildiği Gaziosmanpaşa Mahallesinin ise bina tespit çalışmaları sürüyor. Şehrin topluma, toplumun da şehre olumluya da olumsuz etkileri olduğuna işaret eden Canik Belediye...