30 / 04 / 2024

canik katlı yol projesi danıştay temyiz

canik katlı yol projesi danıştay temyiz

Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, imar planı ile ilgili Büyükşehir Meclisi'nde 30 Eylül pazartesi günü toplantı yapacaklarını ve bu toplantıda imar onayı alarak Danıştay'a temyiz talebinde bulunacaklarını belirtti..

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'da yapım çalışmaları tamamlanan bağlantı yolunda, sahiplerinin itirazı sebebiyle davalık olan ve büyük bölümü yol ortasında kalan, sürücülere zor anlar yaşatan 3 katlı bina kamulaştırıldı ve yıkım çalışmalarına başlandı.

Samsun'da çok katlı yapılara tepki!

Samsun'un Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde bulunan yüksek tepelerde yer alan çok katlı binalar, kent silueti bozduğu tartışmaları gündeme geldi. 

Bingöl Katlı Otopark ve Ticari Alan Projesi için start verildi!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı açıklamada “Beşyol’da eski köy minibüs garajında hayata geçirilecek katlı otopark ve yeni ticari alan projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağız." dedi.

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Bayrampaşa'daki 3 katlı bina kamulaştırıldı!

Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi Onarım Sokak’ta yer alan 3 katlı bir bina kamulaştırıldı. Yapılan kamulaştırma sonrası kazanılan alanın bir bölümü yol, bir kısmı da yeşil alan olarak kullanılacak

Güngören katlı otopark imar planı askıda!

İstanbul Güngören İlçesi, Kasım Sokak, Yol Katlı Otopark Alanına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara'da 2 katlı metruk bina çöktü!

Ankara’da 2 katlı metruk bina çöktü ve bina çökmesi çevrede paniğe yol açtı.

Turgutlu Katlı Kavşak Projesi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu ilçesine kazandırılacak olan Katlı Kavşak ve Yol Uygulama Projesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde onay beklediğini, birkaç gün içinde olumlu bir sonuçla dönmeyi beklediklerini söyledi.

Rize'de yolun üstüne 3 katlı bina yaptı!

Rize'de yaşayan bir kişi, arsasının uygun almaması nedeniyle 3 katlı evini ana kolonları yol üzerine kalacak şekilde inşa etti.

Manisa Turgutlu Katlı Kavşak projesi için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu’daki trafik sorununa çözüm oluşturacak Katlı Kavşak ve Yol Uygulama Projesi için çalışmalara başladı.

Manisa Alaşehir Katlı Kavşak Projesi için çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir’deki trafik sorununa çözüm oluşturacak Katlı Kavşak ve Yol Uygulama Projesi için çalışmalara başladı.

İzmir Hatay'a katlı otopark inşa edilecek!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye 440 araçlık modern katlı otopark yapılacak.

canik katlı yol projesi danıştay temyiz Haberi

canik katlı yol projesi danıştay temyiz

CANİK ilçesindeki yükseltilmiş yol projesine Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin başvurusu üzerine Bölge İdare Mahkemesinden çıkan 'iptal' kararını değerlendiren ve konuya açıklık getiren Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, mahkeme kararına gerekçe olarak gösterilen imar planı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclisinde pazartesi günü çalışma yapılacağını ifade etti. 

Çobanoğlu, "Yapılacak toplantı ile imar onayı alınacak. Alınacak imar onayı ile birlikte biz de Danıştay'a temyiz hakkımızı kullanacağız. 

Hukuki bir karardır. Hukuki bir kararı tartışmak, yorum yapmak bizim haddimize değildir. Burada mahkeme projeyi iptal etmiyor. 

Çünkü 2012 yılında Mimarlar Odasının 'projede kamu yararı olmadığı ve projenin bir katkı sağlayamayacağı' amacıyla, Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi dur durma ve projeyi iptaliyle ilgili açtığı dava reddedilmiştir. 

Reddedilen 2 karardan soma devam eden proje iptal olmadı. 

İmar onayında bir eksiklik vardı, bunu...