05 / 05 / 2024

Çankaya belediyesi asansör

Çankaya belediyesi asansör

Çankaya Belediyesi 2016 yılı içinde yaptığı denetimler sonucunda, 2051 asansörü riskli buldu ve mühürledi.

Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni Aura Design Studio tasarladı!

Ankara Karapınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni AURA Design Studio tasarladı. Kompleks bölgenin sosyal konut ihtiyaçlarına yönelik birçok fonksiyonu içinde barındırıyor.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Çankaya Belediyesi yeni yatırımlara devam ediyor!

Mevcut 12 gündüz bakımeviyle Türkiye’nin en büyük okul öncesi eğitimini veren Çankaya Belediyesi, yeni dönemde üç yeni kreşi daha hizmete açıyor.

İzmit Belediyesi’nden asansör kazası açıklaması!

İzmit Belediyesi’nden Kent Konut 3.Etap’ta meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.İşite o açıklama...

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Çankaya Belediyesi asfalt hedefine ulaşıyor!

Çankaya Belediyesi geçtiğimiz iki sezonda ilçedeki sokaklara 272 bin ton asfalt atarak bir rekora imza attı. Belediye, bu sezon koyduğu 200 bin ton hedefine ulaşmak için tüm birimleriyle çalışmayı sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi'nden 200 bin ton asfalt!

Geçtiğimiz yılı asfaltlama rekoruyla kapatan Çankaya Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarında hız kesmiyor. Aynı gün içinde birden çok sokağı asfaltlayan belediye ekipleri, asfaltlanan sokağın kaldırım ve bordür çalışmaları da hafta sona ermeden tamamlanıyor.

Karabük Esentepe Mahallesi'nde iki asansör törenle hizmete açıldı!

Karabük Belediyesi'nin, yüksek kesimde bulunan Esentepe Mahallesi'ne yayaların kolay ulaşımını sağlamak için yaptığı iki asansör, törenle hizmete alındı.

Çankaya Belediyesi'nden yatırım atağı!

Çankaya Belediyesi yakın zamanda Mustafa Kemal Mahallesi’nde 1500 kişilik dev bir kültür merkezinin temelini atacak. Fikret Otyam Sanat Merkezi’nin de temelini atacak olan Belediye, yıllar içinde eskiyen Yılmaz Güney Sahnesi’ni de yeniden yapacak.

BursaRay'a asansör ve yürüyen merdiven!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; Ataevler ile Beşevler’i birbirine bağlayan metro istasyonundan Beşevler’e ulaşımı rahatlatan yürüyen merdivenler ve asansör kullanılmaya başlandı.

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

Çankaya belediyesi asansör Haberi

Çankaya belediyesi asansör


Çankaya Belediyesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 24 Haziran 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği doğrultusunda asansör denetimlerini sürdürüyor.


İlgili yönetmelik çerçevesinde  İmar Müdürlüğü bünyesinde Asansör Koordinasyon Birimi kuran belediye, asansör  denetimlerini  Makine Mühendisleri Odası ile işbirliği içinde yürütüyor. Yapılan denetimlerde asansörlerin durumu, kırmızı (kullanılamaz), sarı (güvensiz), mavi (hafif kusurlu) ya da yeşil (güvenli) etiket yapıştırılarak belirtiliyor.


2016 yılı içinde 2 bin 668 binada asansör denetimi yapan Çankaya Belediyesi, yapılan denetimlerde kusurlu bulunan 2 bin 51 asansörü mühürlendi. Verilen süre içinde gerekli düzenlemeleri yapan 844 asansörün ise mührü bozuldu.


Belediye yetkililerince apartman yönetimlerinin asansör güvenliği konusunda gereken duyarlılığı göstermesi çağrısı yapıldı. 



Çankaya...