28 / 07 / 2024

Çankaya Köşkü\'nün bahçesi yenileniyor

Çankaya Köşkü\'nün bahçesi yenileniyor

Çankaya Köşkü'nde bugünlerde 'çevre teyakkuzu' var

1933 yılında köylere millet bahçesi yapılmış!

1933 yılında köylere millet bahçelerinin yapılması için köy muhtarları ile görüşülerek gerekli araziler ayarlanmış.

Emlakta Nostalji: Kartal'da 500 liraya kiralık köşk!

1942 yılında Kartal'da 6 odalı köşk 500 liraya kiraya kiraya verilmiş. Köşkün bahçesi, iki kileri ve bağı varmış...

Konya'nın en büyük millet bahçesi ve Meydan Evleri projesi hızla yükseliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Millet Bahçesi ve Meydan Evleri projesinin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı. 

Kırklareli Pınarhisar Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırklareli Pınarhisar Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kırklareli Dere Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırklareli Dere Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kırklareli Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırklareli Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor...

Kırklareli Merkez Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırklareli Merkez Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi...

Osmaniye Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Osmaniye Millet Bahçesi ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek.

Ağrı Millet Bahçesi 24 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ağrı Millet Bahçesi projesinin ihalesi 24 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Eyyübiye Millet Bahçesi için 300'den fazla yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden TOKİ, Kırşehir Mucur Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kırşehir Mucur'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Yenice Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Çankaya Köşkü\'nün bahçesi yenileniyor Haberi

Çankaya Köşkü\'nün bahçesi yenileniyor

Yıllardır bakımsız olan bahçe temizlenip toprak altında kalan yarı tarihi eserler gün yüzüne çıkarılırken en küçük bir bitkinin yeri bile işaretleniyor

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından bu yana geçen 2.5 yıllık süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Çankaya ve Tarabya köşklerindeki 'çevresel devrim' dikkat çekiyor. İbrahim Sönmez'in Park ve Bahçeler Müdürü olmasının ardından adeta yeniden doğan Çankaya Köşkü, yepyeni çehresiyle Başkent'in en gözde bahçesi konumuna geldi.
Yıllardır temizlenmeyen otlar arasında 100 yaşından fazla bir 'sarnıç' ve yine aynı yaşlarda bir 'şelale' de ortaya çıkarıldı. Köşk, çevresel anlamda yaptığı çalışmaları belgelemek için düzenlediği ya da onardığı bahçe ve mekanların eski-yeni hallerini de tek tek görüntüledi.

AKŞAM'A KÖŞK TURU
Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Çankaya Köşkü'ne ait 350 dönümlük bahçe alanında 2.5 yılda yapılan müthiş değişimi AKŞAM'a anlattı. Kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı harcamalarıyla...