04 / 05 / 2024

çankaya otel inşaatları

çankaya otel inşaatları

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Ankara Büyük Çankaya Otel bugün icradan satılıyor!

Ankara'nın Çankaya İlçesi Kazım Özalp Mahallesi'nde bulunan Ankara Büyük Çankaya Otel bugün icradan satılıyor. Otel ve arsası için muhammen bedel 237 milyon 385 bin 862 TL olarak belirlendi.

Ankara Princess Otel'in arsası icradan satışa çıktı!

Ankara Satış Memurluğu'na İzafeten Ankara 22. İcra Müdürlüğü, Çankaya Meşrutiyet Mahallesi'nde bulunan Ankara Princess Otel'in arsasını satışa çıkardı. İhalesi 25 Ekim'de gerçekleşecek arsanın satış bedeli 26 milyon 990 bin 500 TL olarak belirlendi.

Çankaya'daki inşaatlar son sürat devam ediyor!

2016 yılını yatırım yılı ilan eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Eylül ayında hizmete sokmayı planladığı Bayraktar Çankaya Evi’nin yanı sıra Zafertepe Gündüz Bakımevi inşaatı da hızla ilerliyor.

Çankaya'daki otel inşaatında göçük meydana geldi!

Kızılay Olgunlar Caddesi'ndeki bir otel inşaatında su borusundaki çatlaktan dolayı sızıntı meydana geldi. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Didim Manastır Koyu'ndaki otel inşaatlarına giden yollar neden kapatıldı?

Devlet tarafından yer tahsisi yapılan ve Didim Manastır Koyu mevkiinde inşaatı devam eden turizmci Kadir Karakaya, otel inşaatı giden yolların kapalı olmasını eleştirdi.

Ataköy sahildeki inşaatların ruhsatları geri verildi!

Ataköy sahilini kapatan rezidans, otel inşaatlarının ruhsatları için verilen yürütmeyi durdurma kararında geri adım atıldı. Şirketlerin itirazı üzerine idare mahkemesi alınan inşaat ruhsatlarını iade etti.

Akşehir Kozağaç'ta okul ve yurt inşaatları devam ediyor!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Kozağaç Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokul inşaatları, ile Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından inşaat çalışmaları devam eden öğrenci yurdu inşaatlarını gezdi...

Metro inşaatları ve yeni projeler Ankara’daki konut fiyatlarını patlattı!

Analizleriyle sektörün nabzını tutan emlakjet.com, Ankara konut piyasasında yaşanan hareketlilik ile ilgili olarak da detaylı bir araştırma yaptı. Metro inşaatları ve yeni projeler Ankara’daki konut fiyatlarını patlattı.

TOKİ'den Çatalca'daki villa inşaatları açıklaması!

TOKİ, İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili " TOKİ'nin herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

çankaya otel inşaatları Haberi

çankaya otel inşaatları

İş insanı Ahmet Hattat tarafından 1991 senesinde başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapımı başlanan 35 katlı otel ve AVM'nin inşaatı kredi borçları nedeniyle yarım kalmıştı. Sözcü'de yer alan habere göre; söz konusu inşaata 35 milyon euro kredi veren Alman bankası, otelin ve AVM'nin inşaatına el koydu. Banka inşaat için dava sürecini başlattı. 

Dava süreci boyunca kaba inşaatı tamamlanan binada çalışmalara son verildi. Mahkeme söz konusu binanın mülkiyetinin Alman bankasına verilmesi yönünde karar verdi. Bu kararla otel için icra işlemleri başladı. İcra memurlarıyla birlikte inşaata gelen Hattat açıklamalarda bulundu.

Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen Hattat kendi sermayesinden 150 milyon dolar ödediğini ancak bu tutarın yetmediğini söyleyerek krediye başvurduğunu dile getirdi. 

Hattat açıklamasında “Alman bankasından kredi almak durumunda kaldım. Harcadığım parayla buranın yüzde 75’ini bitirmiştim....