15 / 05 / 2024

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması son durum

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması son durum

Çankırı Belediyesi’nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

5 soruda kentsel tasarım projesi!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirlenen uygulama alanlarında hazırlanan kentsel tasarım projeleriyle ilgili merak edilenler sizler için araştırıldı...

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde sona geldi.

TOKİ Çankırı Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği  “Çankırı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hayata geçirilen konutların kura çekilişi yapıldı.

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

Antalya'da kentsel tasarım projesi başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Meydan Kavşağı ve Ali Çetinkaya caddesine bağlanan alternatif yollarda kentsel tasarım projesine başladı.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi tanıtıldı!

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz proje hakkında bilgiler vererek, vatandaşların sorularını yanıtladı

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması son durum Haberi

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması son durum

Çankırı Belediyesi’nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.


Çankırı Belediyesi, Türkiye Üniversite kapsamında Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa proje yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmanın ödülleri Çankırı Belediyesi Kadın eğitim ve Kültür Merkezi’nde sahipleri ile buluştu.


Yarışmada, Ekolojik Kent Parkı Kentsel Tasarımı ve Uydu Kent Toplu konut Alanı Ekolojik Kentsel Tasarımı olmak üzere iki dalda yapılan projelerin sunumu yapıldı. Her iki alanda da beşer projenin yer aldığı yarışmanın ödül törenine; Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boz, HASAN Öztürk ve Selahattin Aykurt, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, belediyenin teknik ekipleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Jüri üyeleri arasında, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Halim Perçin, Prof....