05 / 05 / 2024

TOKİ Çankırı Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekildi!

TOKİ Çankırı Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği  “Çankırı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hayata geçirilen konutların kura çekilişi yapıldı.



 

TOKİ tarafından “Çankırı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hayata geçirilen projenin 163 hak sahibinin konutları kura ile belirlendi. Kura töreni dün Çankırı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirildi.

 

TOKİ ile Çankırı Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde yerinde dönüşüm esas alınarak ve hak sahipleriyle uzlaşılarak alandaki yıkımlar yapıldı. 1. etapta 274 adet konut tamamlanarak hak sahiplerine teslimleri gerçekleşmişti. 2. etapta ise inşaatı süren projede 39’u 2 oda 1 salon, 124’ü 3 oda 1 salon planında 163 konutun hak sahipleri de dün çekilen kurayla belirlendi.

 

Projenin cephelerinde zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, kat silmeleri, cephe ve çatılarda geleneksel Türk evini yansıtan çıkmalara yer verildi.

 


Geri Dön