16 / 05 / 2024

çankırı kültür alanı tcdd

çankırı kültür alanı tcdd

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç TCDD Gar Sahası'nın Rekreasyon ve Kültür Alanı olacağını açıkladı

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Esenler'de aylık 50 bin TL'ye kiralık kültür merkezi! 

Esenler Belediye Başkanlığı Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü, Tuna Mahallesi'nde yer alan kültür merkezini kiraya verecek.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Samsun'da park alanına kültür merkezi mi inşa edildi?

Samsun'un Atakum ilçesinde 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi.

Bartın Karabük ve Çankırı için acele kamulaştırma kararı!

Bartın Karabük ve Çankırı'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Çekmeköy'e yeni kültür merkezi müjdesi!

Büyükşehir kanunu ile mahalle statüsüne kavuşan eski köylerde, Köy Konağı mimarisi ile dizayn edilen kültür merkezleri çalışmaları başladı. Merkezlerin içinde Kütüphane, eğitim alanı, etkinlik salonları bulunacak.

Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği 82 eser arasında yer alan ‘Nuri Pakdil Kültür Merkezi’ açıldı.

çankırı kültür alanı tcdd Haberi

çankırı kültür alanı tcdd

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç: "İlimiz Abdul Halik Renda Mahallesinde halen TCDD ve Demiryolları gar sahası olarak kullanılan ve mülkiyeti TCDD’ye ait olan taşınmaz içerisinde bulunan bina ve tesislerden bazıları şehir merkezinde atıl durumda ve bakımsız birgörüntü sergilemektedir. Şehrin en önemli noktasındabulunan bu kadar büyük bir alanı Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile birlikte planlayarakiçerisinde 30.180 m2 si sosyal kültürel tesis ve rekreasyon alanı, 6.530 m2 si Eğitim veKültür Merkezi, 7100 m2 si Spor Komplekslerive bunları destekleyen alanın iki ucunda 13.236m2 si konut ve ticaret alanı olmak üzere toplam 57.046 m2 lik arsa planlanarak Belediye Meclisinde onaylanmıştır. İki kurum arasında yapılacak karşılıklı protokol aşamasına gelmiştir.Bu çalışmanın devamında Demir yollarının şehir içindeki yükleme boşaltma işlemlerini ilerik idönemde şehir dışına kaydıracak...