29 / 04 / 2024

çankırı riskli bina

çankırı riskli bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir, "Ülkemizde 20 milyon konut stoku var. Çankırı'da bulunan 33 bin konuttan da 10 bine yakının yenilenmesi veyahut güçlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Çankırı Şabanözü Belediyesi kat karşılığı bina yaptıracak!

Çankırı İli Şabanözü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde kat karşılığı bina yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör, "Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina olduğunu düşünüyoruz. 2011'den bu yana ise 500 bin binanın C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olması sağlandı" şeklinde konuştı.

Çankırı'da kentsel dönüşüm irtibat bürosu açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çankırı Belediyesinin iş birliği ile yürüttüğü "Riskli Alanların Dönüşüm Projesi" kapsamında vatandaşları bilgilendirme amacı ile Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu açıldı.

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Manisa'daki dönüşümde bin 595 riskli bina yıkıldı!

MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bina olduğu tespit ettikleri 2 bin 234 yapıdan 1595’ini yıktıklarını söyledi.

Riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Riski bina tespiti başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Maliklerden birinin lisanslı firmaya dilekçe ile başvurmasıyla süreç başlıyor. İşte, riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Yalova'da riskli bina tespit sayısı 285'e ulaştı!

Yalova'da Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında ki Kanun kapsamında yapılan Riskli Bina Tespit sayısında 285 rakamına ulaşıldı. Risk tespiti yapılan binalardan yıkılan bina sayısı ise 172.

Kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm yasası ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Zeminin uygun olması halinde buraya yeni yönetmelikler dahilinde yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

çankırı riskli bina Haberi

çankırı riskli bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yaşanabilir bir gelecek oluşturmak adına Kentsel Dönüşüm tanıtım toplantısı düzenlendi. 

100. Yıl Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, daire müdürleri, banka yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir, Çankırı'nın 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını ve Kentsel Dönüşümün Çankırı için çok önemli olduğunu belirterek "Ülkemizde 20 milyon konut stoku var. Bunların 7 milyonun dönüşüm olması gerekiyor. İlimizde bulunan 33 bin konuttan da 10 bine yakının yenilenmesi veyahut güçlendirilmesi gerekiyor. Depremin ne zaman geleceği belli değil ama sonuçlarını yaşanan deprem olaylarında hep birlikte gördük" dedi. 

2008 öncesinde mühendislik hizmeti alınmadan yapılan binaların risk oluşturduğuna vurgu yapan Özdemir "Ülkemizin topraklarının %42'si 1. Derecede, %24'ü ikinci derece deprem bölgesinde yer...