30 / 04 / 2024

Cargill arsa davası

Cargill arsa davası

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay’ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. İşte yapılan o açıklama.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021...

Arsa payı düzeltme davası 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası 2021...

Arsa payı davalarıyla ilgili tüm merak edilenler!

Çebi Hukuk & Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin Çebi, ''Arsa payı kavramı, uygulaması, beraberinde getirdiği sorunlar ve arsa payı düzeltme davası' konusunu kaleme aldı. İşte maddelerle arsa payı davalarıyla ilgili merak edilen her şey...

Ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dededen kalma tarla bir kamu işlemi ile şuyulandırıldı. Şimdi biz o kişinin akrabalarına “Hakkınızı bize satın” diyoruz. Bu kişiler izaleyi şuyu davası açarsa ön alım hakkı çoğunluk olduğumuz için bize mi, onlara mı verilir? ' sorusunu yanıtladı.

Maltepe'deki arsa cinayetinde baba ve oğlu tutuklandı!

Maltepe'de arsa tartışması nedeniyle iş insanı Ali Akdoğan'ın tabancayla vurularak öldürülmesi davasında şüpheli baba ve oğlu tutuklandı.

Etiler'deki arazi için karar çıktı! İBB, Koçarslan'a servet ödeyecek!

İBB ile terör saldırısına uğrayan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan arasındaki 3 farklı arsa davasının ilki için karar çıktı. Mahkeme İBB'nin Mehmet Koçarslan'a faiziyle birlikte 799 milyon 920 bin TL ödemesine karar verdi.

Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor.

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası!

Av. Fatma Dilşad Yelken, kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Polatlı Belediyesi dopingli sporculara verdiği arsalarını geri aldı!

Polatlı Belediyesi tarafından milli sporcu Aslı Çakır Alptekin’e açılan arsa davası, Polatlı Belediyesi lehine sonuçlanırken, Gamze Bulut’un ise dava süreci devam ediyor.

Makrom'a açılan dolandırıcılık davası 20 Eylül'de görülecek!

Esenyurt'taki konut mağduriyetleriyle gündeme gelen Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası 20 Eylül'de görülecek.

Çankaya'daki 25 yıllık arsa davasında belediye dize getirildi!

Ankara'da bir grup doktor, 25 yıl kadar önce konut yapmak için kooperatif kurdu. Ancak, Çankaya’daki arsaları için imar izni çıkmadı.

Cargill arsa davası Haberi

Cargill arsa davası

 Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay'ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. Cargill'den yapılan açıklamada, "Cargill, gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Türkiye'deki faaliyetlerine 1960 yılında başlamış; bugüne kadar Bursa/Orhangazi, Kocaeli/Gebze ve Balıkesir'de bulunan üretim tesisleriyle Türkiye'ye 300 milyon doların üzerinde yatırım yapmış, yaklaşık 500 kişiye doğrudan, tedarikçileri, bayileri ve müşterileriyle birlikte binlerce kişiye istihdam alanı sağlamış ve bunun neticesinde Türk ekonomisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Altını çizmek isteriz ki, şirketimiz, Türkiye'deki 55 yıllık ticari geçmişinde tüm faaliyetlerini, yasalar, yerel değerler ve insana saygı çerçevesinde yürütmüştür. Bugüne kadar hukuk dışı tek bir işlemi olmamasına rağmen, şirketimiz, değişik dönemlerde bazı haksız iddia ve ithamlarla karşı karşıya kalmıştır. Son günlerde bazı medya organlarında...