17 / 05 / 2024

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi büyüme

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi büyüme

Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörünün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Elvan tarafından kuruldu.

İnşaat ve enerji sektöründe kredi krizi!

Bankalar ve şirketler inşaat ve enerji sektöründe 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

Çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı!

Çatılarda Kullanılan Nihai Çatı Kaplama Malzemelerinin 2017 Yılı Sektör Büyüklüğü araştırmasına göre, düz ve eğimli çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı.

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Cephe sektörü, tek çatı altında birleşiyor!

Cephe sektörü, artık Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER) çatısı altında bir araya gelecek. Sektörün gelişmesine ivme katacak olan CEPHEDER’in kuruluş çalışmaları tamamlandı.

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi büyüme Haberi

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi büyüme

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması için Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörünün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor. 


Ayrıca 2014 yılında yüzde 10'un üzerinde büyüyen yalıtım sektöründe, verilmesi planlanan teşvikler kapsamında yalıtım uygulamalarının artması da bekleniyor. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmaları da çatı cephe ve yalıtım pazarının büyüme hızını artıracak faktörler arasında yer alıyor. 

Kullanılan enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketildiğini belirten sektör temsilcileri, yaklaşık 19 müyon konutun yüzde 85"inde ısı yalıtımının bulunmadığına dikkat çekiyor. Bunun da yılda yaklaşık 10 milyar dolar enerji israfına neden olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda sektör vergi ile ilgili yasal...